Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Αστραπές, κεραυνοί, μποφόρ, βροχές και καταιγίδες έως το πρωί

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/01/kairos-vroxes-kakokairia-500.jpg
Σε εξέλιξη είναι μια νέα κακοκαιρία η οποία οφείλεται σε ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, που υπάρχει ανοικτά των ακτών της Λιβύης και το οποίο έχει μια κίνηση ανατολική, ελαφρά βορειοανατολική. Ως αποτέλεσμα από την κακοκαιρία είναι να υπάρχει απαγορευτικό, με τα 8, 9, ακόμα και 10 μποφόρ, σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου, αλλά ακόμα και στην κεντρική Μεσόγειο, νότια της Ιταλίας, μέχρι και την ανατολική Μεσόγειο και τις ακτές της Κύπρου. 
 Αυτές οι καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν όλη τη νύχτα και αφορούν στα
νησιά και στις θαλάσσιες περιοχές. Ένα τόξο με ηλεκτρική δραστηριότητα πιάνει από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο. Αυτή η δραστηριότητα έχει αστραπές και κεραυνούς και δίνει βροχές και καταιγίδες σε όλους, σχεδόν, τους νομούς της Κρήτης, Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, αλλά και στην Πελοπόννησο και ειδικά στη νότια, στην κεντρική και στην ανατολική Μεσόγειο.
Οι έντονες αυτές βροχές,  στους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας και Κορινθίας  δημιουργούν κάποια προβλήματα. μικρο διακοπές ρεύματος όπως στη Νεμέα  
Αλλά και στο λεκανοπέδιο Αττικής   αυτή την ώρα υπάρχει βροχή και καταιγίδα. Αυτό το σκηνικό, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (6.2.2019) στο λεκανοπέδιο της Αττικής, θα επηρεάσει, επίσης, μέσα στη νύχτα την Εύβοια αλλά και την ανατολική Θεσσαλία και θα επεκταθεί και στο βόρειο Αιγαίο.  Επικίνδυνη για πολλές βροχοπτώσεις είναι η Πιερία.  
Η Μακεδονία και η Θράκη θα επηρεαστούν μερικώς. Ξημερώνοντας, θα επηρεαστεί το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, μέχρι και τα Δωδεκάνησα. Στην Αττική, την Τετάρτη (5.2.2019), ο καιρός θα είναι άστατος, θα υπάρχουν ανοίγματα, η θερμοκρασία θα πέσει και δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακά, θα σταματήσουν τα φαινόμενα και στην κεντρική και στη βόρεια Ελλάδα και θα παραμείνουν στην ανατολική και στη νότια.