Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Λαμία – Ολυμπιακός 3-3: Ματσάρα στη βροχή!

Λαμία – Ολυμπιακός 3-3: Ματσάρα στη βροχή! Ντεμπούτο με γκολ για Ντίας και Σολδάνο | Newsit.gr
Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με πολλούς αναπληρωματικούς στο παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας στη Λαμία και έφυγε τελικά με ισοπαλία 3-3 από την έδρα της τοπικής ομάδας, αναζητώντας πλέον την πρόκριση στη ρεβάνς του «Καραϊσκάκης».
Τα λάθη των Χουτεσιώτη και Μπουχαλάκη έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν δύο φορές στο ματς, όμως οι Πειραιώτες έκαναν την ανατροπή, με τους Ντίας και Σολδάνο να σκοράρουν στο ντεμπούτο τους και τον Χασάν να δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στους
φιλοξενούμενους.
Τελικά, ο Τσούκαλος διαμόρφωσε το τελικό 3-3, με τη Λαμία να διαμαρτύρεται σωστά και για το γκολ που έκανε το 2-2 στο ματς, αφού η μπάλα φάνηκε να έχει περάσει άουτ, πριν ο Μασούρας δώσει έτοιμο γκολ στον Αργεντινό επιθετικό των «ερυθρολεύκων».
Το… τρελό παιχνίδι στη Λαμία, φάνηκε από την αρχή, αφού μόλις στο 12ο λεπτό του αγώνα το σκορ ήταν 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ, με τον Χουτεσιώτη να «πνίγει» ένα σουτ του Τσούκαλου στο 9′, για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός με ωραίο πλασέ του Ντίας μέσα στην περιοχή, στο ντεμπούτο του Πορτογάλου με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Το ματς συνέχισε να είναι πάνω-κάτω, με τις δύο ομάδες να χάνουν καλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο και πέτυχε τελικά η Λαμία, κάνοντας το 2-1 στο 31′, μετά από τραγική προβολή του Μπουχαλάκη, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο όμως άλλαξε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Με την εικόνα του ματς να μην αλλάζει ούτε μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Σολδάνο στο 51′, σε μία φάση για την οποία διαμαρτύρονται σωστά οι γηπεδούχοι, για άουτ στη σέντρα-ασίστ του Μασούρα.
 Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν μάλιστα την ανατροπή λίγα λεπτά μετά, παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ, με τον Χασάν να εκμεταλλεύεται μαι κεφαλιά του Σολδάνο και να κάνει από κοντά το 2-3 στο 60;.
Oι Λαμιώτες δεν είχαν πει όμως ακόμη την… τελευταία τους λέξη και «απάντησαν» δύο λεπτά αργότερα, με τον Τσούκαλο ξανά, με ωραίο γυριστό σουτ να κάνει το 3-3, σκορ που έμεινε μέχρι τέλους, αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Ασούμπρε, Πίτι, Τομάς (66′ Μπερτόλιο), Σκόνδρας, Βάντερσον, Τσούκαλος (72′ Καραμάνος), Ασίγκμπα (46′ Βασιλαντωνόπουλος) και Μπουλούλης.
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Μασούρας, Χασάν (66′ Γκερέρο), Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Σολδάνο (89′ Βοϊλης) και Ντίας (73′ Κούτρης).