Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά και την Τετάρτη

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά και την Τετάρτη | in.gr

Μπορεί ο «Τηλέμαχος» να αποχωρεί, αφήνοντας τη χώρα στην κατάψυξη, ωστόσο οι πυκνές χιονοπτώσεις δεν λένε να μας εγκαταλείψουν, καθώς αναμένεται νέο -και μάλιστα πιο επικίνδυνο- κύμα κακοκαιρίας, με έντονα φαινόμενα, από την Τετάρτη.
Ο «Τηλέμαχος» έφερε τσουχτερό κρύο και πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο παρά το σημερινό… διάλειμμα, από αύριο αναμένονται νέα έντονα
φαινόμενα. 
Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό τις Αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, πολλά σχολεία (όπως έμειναν μόνο σημερα στην περιοχή μας τα Δημοτικά Σχολεία Πύργου και Μάνας)_ θα μείνουν κλειστά και αύριο, Τετάρτη.
Συγκεκριμένα, δημοτικές και περιφερειακές αρχές αναμένεται μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης να λάβουν τις αποφάσεις τους για το αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους, λαμβάνοντας υπόψη τους τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το χιόνι και τον παγετό που υπάρχει στους δρόμους, αλλά και πιθανές ελλείψεις σε πετρέλαιο για τη λειτουργία των καλοριφέρ.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Μέχρι αυτή την ώρα, λόγω της κακοκαιρίας, αύριο Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019, κλειστά θα παραμείνουν τα εξής σχολεία:
Η πληροφόρηση για το ποια σχολεία θα παραμένουν κλειστά θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση από τους Δήμους στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα.

Πελοπόννησος

Ηλεία: Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, όλα τα σχολεία Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Λασιώνος, Λαμπείας και του Δημοτικού Σχολείου Κούμανι της Δ.Ε. Φολόης, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Δημοτικής Ενότητας Ανδρίτσαινας του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων και ολικού παγετού) και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης μαθητών.
Επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά μαθητών που διαμένουν στις παραπάνω Δημοτικές Ενότητες και φοιτούν σε σχολεία (Ειδικά, ΕΠΑΛ κλπ) εκτός των παραπάνω Δημοτικών Ενοτήτων.
Δεν θα λειτουργήσουν το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και του Γυμνάσιο Γουμέρου της Δ.Ε. Ωλένης του Δήμου Πύργου.

Στερεά Ελλάδα – Εύβοια

Στο Δήμο Θηβαίων όλα τα σχολεία Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 από ώρα 10:00 π.μ., εκτός από τα Νηπιαγωγεία Καπαρελλίου, Μελισσοχωρίου και Πλαταιών, το Δημοτικό Σχολείο Πλαταιών και το  ΕΕΕΕΚ Λουτουφίου, που θα παραμείνουν κλειστά.
Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν κανονικά.
Δε θα λειτουργήσουν επίσης τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία σε Στείρι, Ακραίφνιο και Κόκκινο.
Από τις 9:00′ το πρωί τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Λεβαδέων.
Κλειστά θα είναι και τα σχολεία στον Δήμο Δομοκού.
Σχολεία κλειστά και στη Χαλκίδα. Κλειστά τα σχολεία αύριο και στη Χαλκίδα, με τον δήμο να ενημερώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων δεν θα λειτουργήσουν και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.
Στο Δήμο Λαμιέων, όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ αναμένεται νεότερη απόφαση για το Γυμνάσιο και Λύκειο Υπάτης το οποίο δε λειτούργησε την Τρίτη.
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λοκρών (και οι Παιδικοί Σταθμοί) και του Δήμου Μακρακώμης.
Στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη ΔΚ Αμφίκλειας, ενώ αντίστοιχα μετά τις 9:30′ θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Κάτω Τιθορέα και Ελάτεια.
Όλα τα σχολεία στο νομό Εύβοιας θα είναι κλειστά, εκτός από αυτά της Σκύρου, που θα λειτουργήσουν κανονικά.
Στην Ευρυτανία, τα σχολεία των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων, θα λειτουργήσουν μετά τις 9:00′ το πρωί.
Στη Φωκίδα, θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ κλειστά θα είναι τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, στις Κοινότητες Δελφών, Πολυδρόσου και Επταλόφου, καθώς και το Νηπιαγωγείο Γραβιάς.
Στη Βοιωτία όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά στο Δήμο Τανάγρας στο Κυριάκι, στην Αγία Τριάδα και στην Αράχωβα, ενώ στο Δίστομο θα λειτουργήσουν από τις 10:00′ το πρωί (κλειστό το νηπιαγωγείο).