Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος: Ισοπαλία στα… χιόνια! Προβάδισμα για τους Νεοσμυρνιώτες

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 1-1: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς... (vid)
«Αυλαία» για τη φάση των «16» στο κύπελλο Ελλάδας είχαμε σήμερα στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» με τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Η ομάδα της Ηπείρου προηγήθηκε στο 13΄ με τον Κρίζμαν, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες ισοφάρισαν στο 24΄ με πέναλτι του Ντουρμισάι. Ο 2ος μεταξύ τους αγώνας, ο οποίος θα αναδειξει και την ομάδα που θα πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά, θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στη Νέα Σμύρνη.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες ξεκίνησε ο αγώνας, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή γίνονταν προσπάθειες για τον καθαρισμό του αγωνιστικού χώρου από το χιόνι και το παιχνίδι καθυστέρησε να αρχίσει 15 λεπτά, ενώ και το κρύο σε όλη τη διάρκεια ήταν έντονο.
Ο Πανιώνιος έχασε στο 12΄ την πρώτη καλή ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Κούρντι μόνος απέναντι στον Βελλίδηπλάσαρε άουτ. Αντίθετα, ο ΠΑΣ ήταν πιο ουσιαστικός και, στην πρώτη καλή στιγμή του στο ματς, κατάφερε να φθάσει στο γκολ με τον Κρίζμαν (13΄) από κοντά, μετά από μεταβίβαση του Γιάκου.
Στο 18΄ ο Βελλίδης μπλόκαρε το σουτ του Οικονομίδη έξω από την περιοχή, ενώ στο 24΄ ο Πανιώνιος έφθασε στην ισοφάριση με πέναλτι του Ντουρμισάι, το οποίο κέρδισε ο Τσιλούλης από τον Μπουκουβάλα.
Στο 2ο ημίχρονο είχαμε ένα κακό παιχνίδι από τις δύο ομάδες στο βαρύ αγωνιστικό τερέν, χωρίς να γίνουν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά να αδυνατούν να απειλήσουν την εστία του Μανοΐλοβιτς. Από την πλευρά του, ο Πανιώνιος, με το εκτός έδρας γκολ που σημείωσε στα υπέρ του, επέλεξε να παίξει πιο αμυντικά και κατάφερε στο τέλος να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Νικολιάς (64΄ Νάουμετς), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος, Παμλίδης (77΄ Ξύδας), Μπουκουβάλας, Κρίζμαν, Αθανασιάδης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Λουίς Γκουστάβο, Κούρντι, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Σιντί Αλί, Οικονομίδης (78΄ Μακρύλλος), Τσιλούλης (88΄ Μίκο), Ντουρμισάι.