Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Τα μυστικά μακροζωϊας του Τζορτζ Μπους – Τα είχε μάθει στην Κρήτη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!



Έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, μια εμβληματική προσωπικότητα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζώρτζ Μπους.
Ποια ήταν όμως τα μικρά καθημερινά μυστικά του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ που του χάρισαν μακροζωία και διαύγεια μέχρι τα βαθιά του γεράματα;

Το καθημερινό περπάτημα, ο ολιγόωρος μεσημεριανός ύπνος, η προσεγμένη διατροφή αλλά και δυο συνήθειες που έμαθε από τον Έλληνα φίλο του και πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!

2417033Ήταν Ιούλιος του 1991 όταν ο Τζώρτζ Μπους, απαλλαγμένος από τις υποχρεώσεις του ως ενεργός πολιτικός, κάνει μαζί με την γυναίκα του πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής τους, τις διακοπές στα Ελληνικά νησιά.

Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, ο Τζωρτζ Μπους φιλοξενήθηκε από τον πρώην Έλληνα Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και το  Προεδρικο ζεύγος είχε την χαρά να περιηγηθεί στις τόσο ιδιαίτερες και νόστιμες Κρητικές γεύσεις διά χειρός της Μαρίκας Μητσοτάκη.
Εκεί λοιπόν, έμαθε τα μυστικά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τόσο για τον τρόπο ζωής του (ολιγόωρος μεσημεριανός ύπνος), κατανάλωση γνήσιου Κρητικού ελαιόλαδου καθώς και μελιού, αλλά και κάτι που δεν ήξεραν ακόμη τότε οι περισσότεροι, την καθημερινή κατανάλωση αλκαλικού νερού (2 ώρες πριν και 2 ώρες μετά από τα γεύματα).
Αυτές ήταν οι συνήθειες που χάρισαν σε αυτούς τους δύο άνδρες μακροημέρευση και εγκεφαλική διαύγεια, μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.
Και μπορεί όλοι σἠμερα να γνωρίζουμε για την μεσογειακή διατροφή και τα οφέλη της, μιας που πλέον έχει γίνει παγκόσμια τάση και συστήνεται από όλους τους διατροφολόγους και τους ειδικούς ευεξίας, αλλά μάθαμε κάτι καινούριο που αφορά την κατανάλωση του αλκαλικού νερού, μια λύση τόσο απλή για την προφύλαξη του οργανισμού μας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Ας αποκτήσουμε και εμείς τις συνήθειες τους για να έχουμε τα χρόνια τους και την υγεία τους!

arouraios.gr