Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Η ΓΡΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ



Της Λέττας Καλαμαρά 


Διαβάζεις για τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη, Πρωθυπουργό των  Υπουργών Εθνικής Άμυνας κ.κ. Τζοχατζόπουλου και Παπαντωνίου για 8 ολόκληρα χρόνια, να ισχυρίζεται ότι δεν κατάλαβε τίποτα και δεν καταλαβαίνεις. Γυρίζεις και βλέπεις τον Πρωθυπουργό της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ελλάδας να εγκαινιάζει το Μετρό χωρίς τρένα και δεν καταλαβαίνεις. Γυρνάς με αποστροφή και βλέπεις τον πρώην Πρωθυπουργό Καραμανλή με τους ανεκδιήγητους Υπουργούς Παπαθανασίου και άλλους που μας διαβεβαίωναν "όλα καλά" με το έλλειμμα λίγο πριν η χώρα χρεοκοπήσει και δεν καταλαβαίνεις. Όλοι σου λένε ότι νοιάζονται για το καλό σου, ότι κάνουν ό,τι μπορούν. Δεν έχεις πού να κοιτάξεις από αηδία, από το ψέμα και την κοροϊδία, τις υψηλές αναλύσεις και τις χαμηλές επιδόσεις και δεν καταλαβαίνεις. Δεν καταλαβαίνεις πώς τόσο μεγάλη προδοσία, για τόσο πολύ καιρό και με τόσο μεγάλη ζημιά. Δεν καταλαβαίνεις γιατί πρέπει να τους υπηρετείς.

Στην 87η θέση της παγκόμιας ανταγωνιστικότητας η Ελλάδα του Αλέξη Τσιπρα το 2017-18, σύμφωνα με τοWEF. Πίσω από την Αλβανία (77η), το Μαρόκο (71η), το Ιράν (69η), τη Ρουμανία (68η), την Ουγγαρία (60η), το Καζακστάν(59η), την Τουρκία (53η), τη Βουλγαρία (47η), την Πολωνία (39η). Μαζί με την Κένυα (91η), τη Ναμίμπια (90η) και την Αλγερία (86η). Και ο Αλέξης Τσίπρας και οι χιλιάδες οπαδοί της απάτης να σε διαβεβαιώνουν ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια. Και ο Κώστας Σημίτης να σε διαβεβεβαιώνει ότι θα ξαναμπούμε. Και κανένας να μην σε δανείζει γιατί είσαι αναξιόπιστος, αποτυχημένος και ενοχλητικός. 

Η Ελλάδα είναι σαν μία γριά που δεν μπορεί να περάσει στο πεζοδρόμιο του Νέου αιώνα και η άβυσος είναι εκεί. Άθλια και άσχημη, χρόνο με το χρόνο, γλεντάει με τη φτώχεια της. Ακόμα πιστεύει ότι είναι πιο ανταγωνιστική από τους άλλους, ότι περνάει καλά, ότι είναι πιο όμορφη από όλους αλλά κανείς δεν τη θέλει γιατί είναι όλοι προκαταλλημένοι εναντίον της. Τόσο μεγάλη πλύση εγκεφάλου έχει γίνει στη γραία Ελλάδα επί δεκαετίες προπαγάνδας που να συναγωνίζεται τη Μολδαβία και να μην την ενοχλεί.  Το χειρότερο όλων είναι ότι διαμαρτύρεται γιατί την ενοχλούν οι άλλοι. Τι πειράζεις τη γριά, γιατί θέλεις να τη βοηθήσεις να περάσει το σταυροδρόμι, ρωτάνε οι περαστικοί;

Η απάντηση είναι τόσο απλή. Γιατί μαζί με τη γριά Ελλάδα γερνάνε και τα παιδιά μας πριν ακόμα μεγαλώσουν. Γιατί δεν μπορούν πια να συναγωνίζονται άλλους λαούς και θα πεινάναι. Γιατί στην πλευρά του δρόμου που είναι περνάει μόνο μία Mαφία Kοτζαμπάσηδων που βγάζει πατριωτικούς λόγους αφήνοντας τη γριά Ελλάδα να ξεψυχά. Γιατί χάσαμε τη ζωή μας υπηρετώντας εγκληματίες που ο Κώστας Σημίτης δεν κατάλαβε ποτέ ότι τον υπηρετούσαν.  Γιατί η γριά πεθαίνει αργά και βασανιστικά, ενώ οι αναλυτές ιατροδικάζουν το πτώμα της με κομπασμό, στόμφο και δημοσιότητα. Γιατί το παραμύθι της Αλλαγής και της Ελπίδας βρώμισε και ζέχνει ΄,Αλέξη Τσίπρα.

Ζητείται Έλληνας που θα κάνει την Ελλάδα ανταγωνιστική, σύγχρονη και πάλι. Που δεν θα είναι και αυτός με την παρέα των ολίγων να κοροϊδεύουν την ίδια τη χώρα που τους γέννησε. Που θα περάσει τη γριά Ελλάδα απέναντι στο σταυροδρόμι της ιστορίας, αγαπητοί φίλοι Διονύση και Δέσποινα, για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Με ιδανικά, αξίες και θυσίες. Ακούει κανείς; 


Thedayaftergr