Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Πέθανε η Σταρ Ελλάς Νταίζη Μαυράκη – Είχε βγει τρίτη Μις Υφήλιος

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/mayraki-star-ellas-500.jpg
Στα 17 της μόλις χρόνια, η καλλονή Νταίζη Μαυράκη έφτασε στην κορυφή του κόσμου της ομορφιάς. Για μία ψήφο δεν εξελέγη Μις Υφήλιος ενώ γύρισε την πλάτη στις προτάσεις για καριέρα στο Χόλυγουντ για να γυρίσει στην αγαπημένη της Ελλάδα.
Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ενώ μέχρι τέλους παρέμενε πανέμορφη και
δραστήρια, απολαμβάνοντας κάθε καλοκαίρι τα μπάνια της στο Μαράθι κατά την διαμονή της στο σπίτι της στο Ακρωτήρι Χανίων
Η κηδεία της Μαυράκη σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr θα γίνει το Σάββατο στις 11 το πρωί και θα ακολουθήσει η ταφή της, στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.
Η σχέση της με την οικογένεια Μητσοτάκη
Η Νταίζη Μαυράκη υπήρξε μακρινή εξαδέλφη και στενή φίλη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μάλιστα, σύμφωνα με τη mixanitouxronou.gr, στα καλλιστεία όπου αναδείχτηκε “Σταρ Ελλάς” το 1952, ο νεαρός βουλευτής Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γνώρισε την όμορφη Αθηναία Μαρίκα Γιαννούκου, κόρη εύπορης οικογένειας.
Ο Μητσοτάκης είχε κάθε λόγο να βρίσκεται στη πασαρέλα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια. Διαγωνιζομένη ήταν η ξαδέλφη του, Νταίζη Μαυράκη, που κέρδισε πανηγυρικά τον διαγωνισμό, με το ψευδώνυμο Ακρωτήρι.Ο διαγωνισμός είχε τεράστια αίγλη. Παρουσιαστές ήταν η Μέλινα Μερκούρη και ο Μίμης Φωτόπουλος. Παρόντες, ο Παπάγος, ο Σοφοκλής Βενιζέλος και άλλοι πολιτικοί.
Μια λαμπρή ζωή
Μετά το τέλος των καλλιστείων υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Universal αλλά δεν άντεχε να βρίσκεται μακριά από την οικογένεια της και επέστρεψε στην Ελλάδα. Στον ελληνικό κινηματογράφο συμμετείχε στη δραματική ταινία του 1954 με τίτλο «Νυχτερινή περιπέτεια» . Στη συνέχεια μετακόμισε στη Βιέννη, όπου σπούδασε σκηνοθεσία και ενδυματολογία. Στην πρώτη σειρά αριστερά, η Νταίζη Μαυράκη Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη κλωστοϋφαντουργίας, Βελλή αλλά ο γάμος τους δεν κράτησε. Ακολούθησε δεύτερος γάμος με τον γιατρό Αντώνη Κομνηνό, ο οποίος μετράει μισό αιώνα. Απέκτησε δύο παιδιά και εγγόνια.
Μάλιστα, στην τελευταία της συνέντευξη είχε αποκαλύψει ότι σχεδίαζε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Κρήτη.
Πηγή: zarpanews.gr