Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ

Της Λέττας Καλαμαρά

Δυστυχώς, ο ίσος μεταξύ ίσων  πολιτών μας, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αποδέχθηκε την εξαίρεση ως μάρτυρας, που του προσέφερε η ελληνική Δικαιοσύνη, από τη διερεύνηση της υπόθεσης του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I,  δημιουργώντας ένα μοναδικό για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ελληνικό Δίκαιο. 

Η εισαγγελική πρόταση σύμφωνα με το υπ'αριθμ. 1732/23.10.2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, για μια σειρά από κακουργήματα, σύμφωνα με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, μεταξύ των οποίων, απιστία στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση, παθητική δωροδοκία, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για τις τροποποιήσεις της σύμβασης, τροποποιήσεις των συμβάσεων του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I) και την έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής, που έγιναν στις 29.03.2007, 29.10.2008 και 16.02.2009, ήταν σαφής και αναμένεται η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για την υιοθέτησή της ή όχι.

Τι πιο τιμητικό και εύλογο για την ελληνική Δικαιοσύνη και τον εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας η έμπρακτη απόφαση υπεράσπισης της αθωότητάς του, δίνοντας το λαμπρό παράδειγμα ότι ουδείς στην Ελλάδα δεν είναι υπεράνω Νόμων. Δυστυχώς, όμως, το πέπλο της απόκρυψης και της αιώνιας αμφιβολίας επιλέχθηκε για άγνωστους  σκοπούς! Εξάλλου, ο Πρόεδρος θα μπορούσε να υπερασπιστεί την αθωότητά του χωρίς την παράστασή του στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά με μία γραπτή απολογία. Θα μπορούσε βέβαια αναλόγως και της ευθιξίας του να αποχωρήσει από τη θέση του άμεσα τώρα για να υπερασπιστεί την αθωότητά του, προκαλώντας τη διαδικασία εκλογής ενός νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, εάν βέβαια μπορεί να το αποφασίσει ο ίδιος και όχι αυτοί που τον τοποθέτησαν στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο 2015, σε συνέχεια της πτώσης του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σε κάθε περίπτωση η μη κλήση του είναι περίεργη.


Ασφαλώς, η εξαίρεσή του δημιουργεί ερωτήματα που δεν τον τιμούν ούτε τον ίδιο προσωπικά ούτε το θεσμό που εκπροσωπεί. Εγείρονται ακόμη και ερωτήματα αν η επιλογή του έγινε από κύκλους, για παράδειγμα των Παρισίων, που προέβλεπαν τη δικαστική εξέλιξη της μακρόχρονης υπόθεσης και τη μετέπειτα κατηγορία του με σκοπό τη μειωμένη του ισχύ και ανταπόκρισή του κατά τη διάρκεια υπογραφής εθνικών θεμάτων και κρίσεων; Είναι, άραγε, δυνατόν η εμπλοκή του στην υπόθεση να αναζωπυρωθεί μετά τις επερχόμενες εκλογές του κυρίαρχου λαού και τη διαφαινόμενη κυρίαρχη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρόκληση τότε νέων εκλογών με την απλή αναλογική; Είναι δυνατόν ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πρόταση της ισχυρής πια αναλογικής αντιπολίτευσης ή ακόμη και συγκυβέρνησης να είναι ο Κώστας Καρανανλής με μία οικουμενική Πρωθυπουργό όπως π.χ. την κα Φώφη Γεννηματά με στόχο την αλλοίωση της εκλογικής νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη και των φιλελεύθερων ιδεών αναγέννησης της Ελλάδας έξω από το Μεταπολιτευτικό και Μνημονιακό μανδύα των αποικιοκρατών και εχθρών της χώρας; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει, πριν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφανθεί, αν ο εξοχότατος Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας ζημίωσε ή όχι τελικά το ελληνικό Δημόσιο και αν ναι με ποιο τρόπο και όφελος;

Η ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει όχι μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται και το δείγμα αποκλεισμού μαρτύρων για κακουργηματικές πράξεις γιατί απλά είναι ίσοι μεταξύ ίσων δεν την τιμά, το ίδιο και όλους μας ως κοινωνία. 


Thedayaftergr