Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Μνημείο εμπαιγμού και υποκρισίας προς τους συνταξιούχους η έφεση Αχτσιόγλου


Γράφει ο
Γιάννης Βρούτσης
 
Όσοι διάβασαν την έφεση, που άσκησε η υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου κατά πρωτόδικης απόφασης συνταξιούχου, το σίγουρο είναι πως δε θα πίστευαν στα μάτια τους!
Η κυρία Αχτσιόγλου προσπάθησε να τεκμηριώσει την αντίθεσή της στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωσε τον συνταξιούχο, με ένα πρωτοφανές κείμενο που υπερασπίζεται
όλους τους προγενέστερους νόμους, που η ίδια και το κόμμα της, κατήγγειλαν ως αντιεργατικούς, αντιασφαλιστικούς και κοινωνικά ανάλγητους. Νόμους που καταψήφισαν, και τους χρησιμοποίησαν για να διχάσουν και να δηλητηριάσουν την κοινωνία, υποσχόμενοι την άμεση κατάργησή τους.
Με πρωτοφανές θράσος, η τεκμηρίωση της έφεσης αποθεώνει τους νόμους  3845/2010, 3863/2010, 3986/2011, 4051/2012 και 4093/2012, λέγοντας ότι αυτοί «ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν για το Δημόσιο Συμφέρον το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με το συμφέρον των πολιτών, αφού η ενδεχόμενη πλήρης κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας -εξαιτίας της Διεθνούς Οικονομικής Κρίσης- θα συμπαρέσυρε σε πλήρη κατάρρευση και τα νοικοκυριά όλων των Ελλήνων πολιτών».
Είναι οι νόμοι που η κυρία Αχτσιόγλου και το κόμμα της πολέμησαν λυσσαλέα, οργανώνοντας το κίνημα των «αγανακτισμένων» και εξαπατώντας με τον χειρότερο τρόπο τον ελληνικό λαό, συνταξιούχους και εργαζόμενους. Τους νόμους αυτούς όχι μόνο δεν τους κατήργησαν, αλλά και τους υπερασπίζονται μέχρι τέλους! Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να εγκαλούν την Ν.Δ. για θράσος, την ώρα που η ίδια τους η συμπεριφορά αποτελεί μνημείο θρασύτητας, υποκριτικής συμπεριφοράς και πολιτικής εξαπάτησης.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση και η κυρία Αχτσιόγλου δεν έμειναν σε αυτό. Με τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες τους, γκρέμισαν τις θυσίες του ελληνικού λαού και οδήγησαν σε νέες, αχρείαστες και άδικες θυσίες, με τον νόμο 4387/2016 («Κατρούγκαλου») και τον νόμο 4472/2017 («Αχτσιόγλου»), που απομείωσαν ακόμα περισσότερο το εισόδημα των Ελλήνων, περικόπτωντας τις συντάξεις και αυξάνοντας τις εισφορές 21 φορές. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπέστησαν μειώσεις κατά 35% οι νέες κύριες συντάξεις, και κατά 45% οι επικουρικές σε σχέση με το 2014, ενώ για τους παλαιούς συνταξιούχους, καταργήθηκε το ΕΚΑΣ και μειώθηκαν οι κύριες συντάξεις με την αύξηση σε 2% της εισφοράς υγείας στις κύριες και 6% στις επικουρικές. Ενώ, όλοι ανεξαιρέτως οι συνταξιούχοι, παλαιοί και νέοι, θα χάσουν επιπλέον μια σύνταξη μέσα από τη μείωση του αφορολογήτου –από 1η/1/2020- από την δεύτερη συνεχόμενη μείωση του αφορολογήτου.
Τελικά, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ότι η πολιτική εξαπάτηση και η υποκρισία έχουν τα όριά τους!

.liberal.gr