Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Το “κορίτσι από το Σικάγο”, ως ιδεώδης αντίπαλος του Τραμπ το 2020


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Μπορεί να το αρνείται όσο θέλει. Και για όσο θέλει.
Κάθε δημόσια πρωτοβουλία της ωστόσο, θα λειτουργεί ωστόσο ως…
θρυμματιστής της γυάλινης οροφής.
Και θα τη φέρνει πιο κοντά στο αναπόφευκτο.
Μια ιδέα, της οποίας ο καιρός έχει έρθει, άλλωστε, δεν ανακόπτεται.
Και αυτό, η Μισέλ Ομπάμα το βιώνει ήδη στην καθημερινότητά της, ακούγοντας… τους πάντες να την προτρέπουν να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2020, προκειμένου να… απαλλάξει την Αμερική από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Η Πρώτη Κυρία… της καρδιάς μας, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκεται να ασχοληθεί με την πολιτική. Η ζωή ωστόσο, έχει αποδείξει ότι, κάποια πράγματα δεν προλαβαίνεις να τα αποτρέψεις.
Η Μισέλ Ρόμπινσον Ομπάμα ξεκίνησε σήμερα την παρουσίαση του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος ζωής “Becoming”.
Η Όπρα Ουίνφρεϊ την αποθέωσε. Τα social media… δεν έχασαν λέξη από όσα αναφέρει στο βιβλίο της. Τα συστημικά ΜΜΕ καταγράφουν αποσπάσματα, περισσότερο προσωπικά ή πολιτικά.
Η ουσία, δεν αλλάζει. “Το Σικάγο με έκανε αυτή που είμαι”, έγραψε η Μισέλ Ομπάμα στο πρώτο σχετικό tweet της. Και σε ένα επόμενο, παραδεχόταν ότι, δεν μπορεί να καταλάβει πώς, το 2016 οι Αμερικανοί απέρριψαν μια τόσο προικισμένη γυναίκα, σαν τη Χίλαρι Κλίντον, για… ένα μισογύνη, σαν τον Ντόναλντ Τραμπ.
Το “κορίτσι από το Σικάγο”, θα μπορούσε, δυνητικά, να… λύσει την απορία της σε δυο χρόνια. Αντιμετωπίζοντας η ίδια τον σημερινό ένοικο του Οβάλ Γραφείου.
Εκείνη, η… σωστή γυναίκα για να αντιμετωπίσει έναν μισογύνη.



ysterografa.gr