Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Παραινέσεις προς τρομοκράτες!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Υποτίθεται ότι είχαμε πλέον συμφωνήσει: Η καταδίκη της τρομοκρατίας πρέπει να είναι κατηγορηματική, απόλυτη και χωρίς «ναι μεν αλλά» που οδηγούν στην ηθική νομιμοποίησή της.
Φαίνεται, όμως, ότι τελικά δεν είχαμε συμφωνήσει. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την δήλωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μετά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.
Μια πραγματικά ασυνήθιστη δήλωση, αφού περιλαμβάνει παραινέσεις και συμβουλές προκειμένου να… γίνουν οι τρομοκράτες καλύτεροι άνθρωποι.

Μια πραγματικά ασυνήθιστη δήλωση, αφού περιλαμβάνει έστω και ένα σημείο συμφωνίας με τους τρομοκράτες.
«Στο μόνο στο οποίο συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και Θεό τους την ωμή βία, είναι ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα. Σε αυτό που διαφωνούμε, όμως, με αυτούς κάθετα και οριζόντια είναι ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει», ανέφερε στη δήλωσή της η κ. Δημητρίου.
Δηλαδή οι τρομοκράτες είναι άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο; Και απλώς επιλέγουν να το πράξουν με έναν τρόπο με τον οποίο διαφωνούμε;
Και συνεχίζει η δήλωση:
«Μόνο με ειρηνικούς αγώνες, σκληρούς και επίμονους, με προσωπική στάση ζωής ανυποχώρητη και μακριά από ιδιοτέλεια και ευτελισμό, μπορούν να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων, μπορούν να λυθούν τα διλήμματα, μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, μπορεί να ανυψωθεί αυτό το υπέροχο πλάσμα, που λέγεται άνθρωπος, στο βάθρο που του πρέπει».
Δηλαδή οι τρομοκράτες αγωνίζονται να λύσουν τα… σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων και να λύσουν διλήμματα και προβλήματα;
Με συγχωρείτε, αλλά όχι και πάλι όχι.
Διότι κάτι τέτοιο αποτελεί ξεκάθαρη ηθική νομιμοποίηση της τρομοκρατίας.
Και διότι αν η τρομοκρατία είχε υπόψη της να δώσει ειρηνικούς αγώνες απλά δεν θα ήταν τρομοκρατία.
Και διότι σκοπός τους δεν είναι να εξυψώσουν «αυτό το υπέροχο πλάσμα που λέγεται άνθρωπος», αλλά να τον… ξαπλώσουν νεκρό για να υπηρετήσουν την ένοπλη προπαγάνδα!
Νομίζαμε ότι όλα αυτά είχα ξεκαθαριστεί!
Αλλά, όπως φαίνεται, κάναμε λάθος!

elzoni.gr