Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Ντροπή: Νέα σοβαρά επεισόδια στο ΟΑΚΑ στον αγώνα ΑΕΚ-Άγιαξ - Παγκόσμιο «θέαμα» και πάλι η Ελλάδα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/oaka-epeisodia-aek-agiax-1.jpg

 ΑΕΚ – Άγιαξ. Μια αναμέτρηση στα πλαίσια του Champions League, που από γιορτή του ποδοσφαίρου μετατράπηκε σε… διεθνές φεστιβάλ ξύλου!
Σοβαρά επεισόδια με πετροπόλεμο και βόμβες μολότοφ σημειώθηκαν στο ΟΑΚΑ πριν από την αναμέτρηση του Champions League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άγιαξ.
Πιο συγκεκριμένα, μία ώρα περίπου πριν τη σέντρα της αναμέτρησης, οπαδοί της «Ένωσης» ήρθαν στη σύγκρουση με οπαδούς του Αγιαξ, ενώ στα επεισόδια
φαίνεται ότι έχουν εμπλακεί και οπαδοί του Παναθηναϊκού και της Βίσλα Κρακοβίας.

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/oaka-epeisodia-aek-agiax-3.jpgΑποτέλεσμα ήταν να παρέμβουν τα ΜΑΤ, με τις δυνάμεις καταστολής να κάνουν χρήση χημικών, ενώ λίγο αργότερα εισέβαλαν και στην κερκίδα των οπαδών του Άγιαξ.
Τα απίστευτα επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και ξένων χούλιγκανς στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο του αγώνα της ΑΕΚ με τον Άγιαξ για το Champions League, έχουν απασχολήσει τα μεγαλύτερα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.
https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/oaka-epeisodia-aek-agiax-5.jpgΣύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ομάδα οπαδών του Άγιαξ κατέβηκαν στη στάση Βικτώρια και συνέχισαν για τη Λ. Αλεξάνδρας με προορισμό σύνδεσμο του Παναθηναϊκού. Οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν ξαφνικά την εμφάνιση τους (βγήκαν από Μαυροματαίων και Σπύρου Τρικούπη) και τους την… έπεσαν.
Οι ντροπιαστικές εικόνες με τις συμπλοκές οπαδών και τις καταστροφές γύρω από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας έχουν προκαλέσει παγκόσμια ξεφτίλα και αποτροπιασμό, με τα διεθνή Μέσα να παρουσιάζουν τις σκηνές ζούγκλας από την Αθήνα.
Οι εικόνες αυτές “ταξίδεψαν” κυριολεκτικά σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε μόνο… σύνηθες δεν είναι να γίνονται τέτοιας έκτασης επεισόδια σε αγώνες του Champions League. Δηλαδή της πιο “λαμπερής” ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου, με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο τραπέζι για τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις.
Από την Washington Post, την Gazzetta dello sport, την Daily Mail, την Mirror, τον Independent, το The News & Observer, το Sputnik, μέχρι μέσα ενημέρωσης ακόμα και από τον Καναδά και την… Ταϊβάν! Αμέτρητα δημοσιεύματα που συνδύαζαν την λέξη “επεισόδια” με την φράση “Champions League”.