Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Κατολίσθηση βράχων από την "Πηνελόπη" στον δρόμο Κλειτορία-Τρίπολη

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/kleitoria3.jpg?itok=V7HgX_dG
Σαρώνει η Πηνελόπη τη χώρα, πλήττοντας κυρίως τη δυτική Ελλάδα και προκαλώντας δεκάδες προβλήματα. Στη γειτονική Αχαΐα, το απόγευμα της Τρίτης, σημειώθηκε κατολίσθηση βράχων στο οδικό δίκτυο Κλειτορία προς Τρίπολη, στην τοποθεσία Σελέκου, από τις έντονες βροχοπτώσεις, όπως αναφέρει το kalavrytapress.gr. Μάλιστα, υπάρχει άμεσος κίνδυνος εκδήλωσης και νέων βροχοπτώσεων.
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως σεβαστούν της οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τοπικών αρχών διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού
από πτώσεις βράχων.
Έχει ήδη τοποθετηθεί σήμανση που ενημερώνει τους οδηγούς. Για την αποκατάσταση από τις πτώσεις βράχων τέθηκε σε εγρήγορση όλος ο μηχανισμός της δημοτικής ενότητας Κλειτορίας και το Α.Τ Κλειτορίας.
Επίσης σοβαρά   προβλήματα υπάρχουν και στους Νομούς Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.
Στην Ευρυτανία το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Δημοτική Ενότητα Αγράφων, όπου μετά την γέφυρα της Παλαιοκαρυάς προς Τρίδεντρο σημειώνονται σοβαρές κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων με αποτέλεσμα να κλείσει η πρόσβαση προς τα χωριά Τρίδεντρο-Επινιανά, Μάραθο, Βραγγιανά, Μοναστηράκι και Τροβάτο από την μεριά του Καρπενησίου. Μοναδική πρόσβαση για αυτά τα χωριά είναι μόνο από την Καρδίτσα.
Στο σημείο είχαν σπεύσει νωρίτερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του δήμου Αγράφων χωρίς ωστόσο να μπορούν να δώσουν άμεσα πρόσβαση.
Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι στο  Ζευγαράκι του δήμου Αγρινίου, καθώς με τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις φούσκωσαν τα τα ρέματα και πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι.
Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση και ρίχνουν ευθύνες στους αρμόδιους, οι οποίοι δεν προνόησαν μετά την περυσινή καταστροφή.
 Πνιγόμαστε και δεν ιδρώνει το αυτί τους, δεν σηκώνουν ούτε καν τα τηλέφωνα. Θα μας θυμηθούν μόνο στις εκλογές» δήλωσαν οι κάτοικοι στο agriniosite.ην ίδια ώρα, με δυσκολία κινούνται οι οδηγοί στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, στο ύψος της περιοχής Χαλίκι εξαιτίας της υπερχείλισης χειμάρρου τα νερά του οποίοι χύνονται πάνω στο οδόστρωμα της Εθνικής οδού.