Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Στόχος της ΝΔ να σηκώσει, ξανά, κεφάλι η μεσαία τάξη - Τι δεσμεύεται

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/nd-nea-dimokratia-500.jpg
Την ανάγκη «να οικοδομηθεί ξανά μεσαία τάξη» θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της πρότασης η Ν.Δ. και αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα σειρά πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και την κοινωνική κινητικότητα.
«Η κυβέρνηση που πανηγυρίζει είναι αυτή που πρέπει να απολογείται σ’ αυτούς που κορόιδεψε. Στη μεσαία τάξη, την οποία γονάτισε και σε όσους είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης, αλλά τους φτωχοποίησε και τώρα προσποιείται ότι νοιάζεται», τονίζουν στην Πειραιώς. «Παίρνει δέκα για να δώσει πίσω ένα για να
κρατάει τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας εξαρτημένα από μια πολιτική επιδομάτων», λένε χαρακτηριστικά.
Στο στόχαστρο της Ν.Δ. θα βρίσκεται η πολιτική του «θηριώδους υπερπλεονάσματος» που χτίζεται με την υπερφορολόγηση, με τις εισφορές που πνίγουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και με την εσωτερική στάση πληρωμών.
«Ετσι χτίζει τα υπερπλεονάσματα ο κ. Τσίπρας: εις βάρος της πραγματικής οικονομίας και με σκοπό να κάνει με αυτά παροχές σε όσους θεωρεί ότι είναι εκλογικοί του πελάτες», τονίζουν.

Δεσμεύσεις

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνδυάζει τις εξαγγελίες για μείωση φόρων και περικοπή δημόσιων δαπανών με την προτεραιότητα στην επίτευξη φιλόδοξων και δεσμευτικών στόχων για:
• Μείωση 25% του βάρους που επιφέρουν τα εμπόδια και η γραφειοκρατία έως το 2020, η επίτευξη του οποίου αναβάλλεται από το 2013.
• Μείωση 35% του χρόνου επίλυσης δικαστικών (διοικητικών) διαφορών έως το 2020.
• Μείωση 30% του χρόνου αδειοδότησης μέχρι το 2020.
• Μείωση 30% του εταιρικού φόρου και απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών.
• Διπλασιασμό των ιδιωτικών επενδύσεων στην καινοτομία λεως το 2023.
• Αύξηση του μεριδίου της ψηφιακής οικονομίας στο ΑΕΠ κατά 4% και δημιουργία κατ’ ελάχιστον 50.000 νέων θέσεων εργασίας έως το 2021.
Την ίδια ώρα στη Ν.Δ. χαρακτηρίζουν «αξιοθρήνητο να πανηγυρίζει η κυβέρνηση, ύστερα από 21 μειώσεις συντάξεων και 27 νέους φόρους που επέβαλε, για την αποφυγή μίας ακόμη περικοπής στις συντάξεις που η ίδια ψήφισε και ήταν συνέπεια της δικής της καταστροφικής πολιτικής που έφερε στη χώρα δύο αχρείαστα Μνημόνια». Για την Πειραιώς, πάντως, η εξέλιξη στο Euroworking Group ήταν «όχι μόνον ευπρόσδεκτη, αλλά αυτονόητη και επιβεβλημένη».
 eleftherostypos.gr