Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 0-2: Πήρε την πρόκριση, κέρδισε τον Ναουέλ

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 0-2: Πήρε την πρόκριση, κέρδισε τον Ναουέλ (vid)
Σε ένα επικίνδυνο γήπεδο για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών του ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό και πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδoς έχοντας πετύχει το δύο στα δύο στον πέμπτο όμιλο. Ένα ματς που στιγματίστηκε από τα επεισόδια στην κερκίδα των οπαδών του Ολυμπιακού εξαιτίας της εισόδου διμοιρίας των ΜΑΤ. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να ανεβάσουν στροφές πήραν αυτό που ήθελαν, είδαν τον Ναουέλ να σημειώνει ένα γκολ και να έχει την ασίστ σε αυτό του Τοροσίδη, αλλά και αρκετούς παίκτες να φωνάζουν παρών για τη δύσκολη συνέχεια.

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι για τον πέμπτο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην Παναχαϊκή. Μόνο ο Ναουέλ ήταν στο αρχικό σχήμα και της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα την περασμένη Κυριακή. Το παιχνίδι διεξήχθη σε έναν κάκιστο και επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο, που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων. Σε αρκετές περιπτώσεις οι παίκτες τόσο του Ολυμπιακού όσο και της Παναχαϊκής έδειχναν να είναι πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις τους. Παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν πάρει τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό. Γινόταν ένα παιχνίδι στο μισό γήπεδο και με τον Ολυμπιακό να απειλεί για πρώτη φορά στο 17’ με κεφαλιά του Τοροσίδη που απέκρουσε ο Σούλης. Στο 24’ δικαίως διαμαρτύρονται οι «ερυθρόλευκοι» για πέναλτι. Ο Ντάσιος ανέτρεψε τον Τσιμίκα, αλλά ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν έδειξε την άσπρη βούλα.
Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να ελέγχει το παιχνίδι και στο 25’ είχε ένα καλό σουτ του Γκιγιέρμε που πέρασε ελάχιστα εκατοστά άουτ. Παρά την υπεροχή του ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να δημιουργήσει οργανωμένες ευκαιρίες, ενώ η Παναχαϊκή είχε περιοριστεί σε έναν παθητικό ρόλο. Τελικά η λύση για τους «ερυθρόλευκους» δόθηκε από τον Τοροσίδη και πάλι από ένα στημένο. Ήταν το 38ο λεπτό όταν ο Ναουέλ εκτέλεσε κόρνερ και ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» έκανε το 0-1.


Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με την ίδια διάθεση, αλλά το ματς στο 51’ διακόπηκε εξαιτίας της ρίψης χημικών. Μετά τη δεκάλεπτη διακοπή οι Πειραιώτες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να ελέγξουν τον ρυθμό. Είναι γεγονός πως το ματς δεν είχε πολύ καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να είναι επηρεασμένες προφανώς απ’ όσα συνέβησαν. Στο 59’ ο Νάτχο πέρασε μία ωραία μπαλιά στον Βρουσάι, αλλά εκείνος αστόχησε. Ο Ολυμπιακός πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα και το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο.
Στο 69’ ο Μάνος προσπάθησε μέσα από την περιοχή να δημιουργήσει επικίνδυνη κατάσταση για την εστία του Σούλη, αλλά από τις κόντρες ευνοήθηκε ο Ναουέλ, ο οποίος έκανε το σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε το 0-2. Σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» καθάρισαν το παιχνίδι και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσουν ταχύτητα. Στο 86’, μάλιστα ο Φετφατζίδης είχε ένα πολύ καλό σουτ, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Σούλης. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-2 της Παναχαϊκής, πήρε την πρόκριση και κέρδισε τον Ναουέλ ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Σούλης, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Ντάσιος (59’ Πολίμος), Ελευθεριάδης, Πλέγας, Παπατόλιος, Μασούρας (46’ Κυνηγόπουλος), Κολ (73’ Αργυρόπουλος), Μαυρίας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Τοροσίδης, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Ανδρούτσος, Νάτχο (79’ Φετφατζίδης), Ναουέλ (83’ Μασούρας), Βρουσάι, Μάνος (76’ Βοΐλης).