Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

H 8η αγωνιστική στην SuperLeague.


Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-2: Πολύ σκληρός για να πεθάνει
Σε ένα ματς όπου έγινε ο κακός χαμός στο τερέν και στην εξέδρα η ΑΕΛ ήρθε ισόπαλη 0-0 με τον ΟΦΗ.
Η Λαμία προηγήθηκε με 2-0, ο Λεβαδειακός ισοφάρισε 2-2 αλλά ο   Αντέτζο   στο 84΄χάρισε τη νίκη 3-2 στους γηπεδούχους.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει είναι ο φετινός Ατρόμητος, ο οποίος είναι η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι εκεί που
φαινόταν πως θα γνώριζε την πρώτη της ήττα στη Super League κατάφερε να την αποφύγει στο φινάλε. Ένα αυτογκόλ του Μπανανά στην τελευταία φάση του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 2-2 και ο Ατρόμητος έφυγε από τη Νέα Σμύρνη με έναν βαθμό στο… σακούλι του.

Οι «κυανέρυθροι» ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Είχαν ευκαιρίες, ήταν πιο επικίνδυνοι και η υπεροχή τους μετουσιώθηκε σε γκολ στο 30’ όταν ο Κόρμπος με πολύ ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Μέγιερι και έκανε το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ατρόμητος ήταν σαν να ξύπνησε και στο 35’ ο μόνιμος σκόρερ των «κυανόλευκων», ο Κουλούρης έκανε το 1-1, ενώ ο ίδιος στο 37’ είχε δοκάρι.
Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ο Ατρόμητος πίεζε και είχε ευκαιρίες ακόμα και για την ανατροπή. Αυτή την έγινε και στην επανάληψη ο Πανιώνιος πάλι ήταν καλύτερος. Η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό πατούσε πιο γερά στον αγωνιστικό χώρο και έψαχνε το γκολ. Μόνο σε κάποιες κόντρες επιχείρησε να απειλήσει ο Ατρόμητος. Στο 87’ οι «κυανέρυθροι» έκαναν το 2-1 με τον Μασούρα και η αντίδραση των «κυανόλευκων» ήταν ίδια όπως και μετά το 1-0. Βγήκαν μπροστά και άσκησαν πίεση. Στο 89’ είχαν δοκάρι με τον Ρισβάνη και έδειχναν νοοτροπία και χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Στην τελευταία φάση του ματς ο Μπανανά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.
===============================
Ο Παναιτωλικός είχε φτάσει μια ανάσα σε μια πολύ σημαντική νίκη, αλλά αυτή τη φορά ο Αστέρας χαμογέλασε στο τέλος, με το γκολ του Καλτσά στις καθυστερήσεις.
Το 1-1 είναι δίκαιο σε ένα πολύ κλειστό ματς, με ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και με τον Παναιτωλικό να παίρνει το προβάδισμα στο 66΄ με μια δυνατή εκτέλεση φάουλ του Μοράρ που βρήκε στην πλάτη του Τόνσο και έστειλε την μπάλα ακριβώς εκεί που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Αθανασιάδης.
Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι λίγο νωρίτερα πάλι από κόντρα, στον Ιγκλέσιας, του ωραίου σουτ από τον Μανά, ωστόσο η ισοφάριση στο τέλος από τον Αστέρα με το πλασέ του Καλτσά ήταν ένα φινάλε που άξιζε σε έναν μοιρασμένο αγώνα.

Από τραυματισμό στο κεφάλι αποχώρησε λίγο πριν απο το ημίχρονο ο Βλάχος που πήγε σε νοσοκομείο του Αγρινίου για λεπτομερείς εξετάσεις καθώς ένιωθε ζαλάδες.
=============
Μια εύκολη νίκη πήρε η ΑΕΚ απέναντι στον Άρη, έστω κι αν στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως θα μπορούσαν να κερδίσουν κάτι από το ματς. Όμως η κακή τους αμυντική λειτουργία τους τιμώρησε, με το σκορ να φτάνει στο 4-0!

Ο Μπογέ είχε βάλει από νωρίς την «Ένωση» σε θέση οδηγού (5’) και έτσι βγήκε το ημίχρονο. Ο Άρης από το 20’ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και δυο-τρεις καλές στιγμές στα καρέ του Μπάρκα.
Παρ’ όλα αυτά όμως, στην επανάληψη οι Θεσσαλονικείς κατέρρευσαν. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν ξανά. Ο Πόνσε με κεφαλιά στο 56’ έκανε το 2-0 έπειτα από κόρνερ του Γκάλο ενώ στο 62’ πέτυχε και ένα ακόμα τέρμα ο Αργεντινός, με ωραία κεφαλιά ψαράκι, σε γύρισμα από δεξιά του Μπακάκη.
Το 4-0 διαμόρφωσε ο Λιβάγια, έπειτα από ασίστ του Μπογέ (72’


Τη Δευτέρα η όγδοη αγωνιστική θα κλείσει με τρία παιχνίδια. Στις 19:00 θα παίξουν η Ξάνθημε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην ακριτική πόλη και στις 19:30 ο Ολυμπιακός με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Στις 21:30 ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός θα «διασταυρώσουν τα ξίφη» τους στην Τούμπα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο 27/10
ΑΕΛ - ΟΦΗ 0-0
Λαμία - Λεβαδειακός 3-2 (12' Μπερτόγλιο, 24' Μπαράλες, 84' Αντέτζο / 60' Νανζί, 81' Γιακουμάκης)
Κυριακή 28/10
Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-2 (30’ Κόρμπος, 87’ Μασούρας / 35’ Κουλούρης, 90+4 Μπανανά (αυτ.))
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 1-1 (66' Μοράρ/ 90+3' Καλτσάς)
ΑΕΚ - Άρης 4-0 (15' Μπογέ, 56'-62' Πόνσε, 74' Λιβάγια)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δευτέρα 29/10
19:00 Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα
19:30 Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης
21:30 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός