Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΟΞΥΝΣΗ


Της Λέττας Καλαμαρά 

Κακή σύμπτωση την επομένη της συνάντησης Πούτιν - Μέρκελ - Ερντογάν και Μακρόν, για τα εδάφη της Συρίας, τα νερά της Μεσογείου και τα τρένα της Βαγδάτης, η όξυνση των Ελληνο-Αλβανικών σχέσεων με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Έλληνα ομογενή.

Την παραμονή της εξόδου του Barbados για την αναζήτηση της τύχης της Τουρκίας στη μεταμοντέρνα εποχή, για πρώτη φορά μακριά από τις Η.Π.Α. και υπό την προστασία των επερχομένων ρωσικών S-300, κάποιοι αναζητούν να στρέψουν την προσοχή της Ελλάδας στα Βόρεια, στη σύμμαχο και φίλη Αλβανία και μάλλον διψούν για αίμα.

Παροξυσμός και στα ελληνικά πατριωτικά μαζικά μέσα ενημέρωσης που τόσο ενδιαφέρονται για την άμυνα της χώρας αλλά ξεχνούν πάντα το καθήκον της ελλιπούς στρατιωτικής μας θητείας. Θυμίζουν τόσο πολύ τα λόγια των Υπουργών Εθνικής Άμυνας κ.κ. Τζοχατζόπουλου και Παπαντωνίου, 8 ολόκληρα χρόνια 1996-2004, που συγκινούν πραγματικά όσους έδωσαν τη ζωή τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά για την προάσπιση της σάπιας πατρίδας μας.

Εθνική ημέρα ανάμνησης μιας άλλης εποχής που οι ήρωες δεν ήταν στα τηλεπαράθυρα των ''8'' αλλά στα πεδία των μαχών, καλό θα είναι να ξέρουν οι ιθύνοντες νόες, εντός και εκτός των τειχών, ότι έχουν γνώση οι φύλακες και η αθώωση των ''6'' δεν αποτελεί δεδικασμένο στα νέα εγκλήματα που σχεδιάζουν για το διαμελισμό της Ελλάδας.

Οι εποχές άλλαξαν και η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας ξανά, όπως μας ενημέρωσε και ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας. Έτσι δεν είναι, Αλέξη;...

Thedayaftergr