Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Η ρύπανση του αέρα μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος


Η ρύπανση του αέρα μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος

i-rypansi-tou-aera-borei-na-afksanei-ton-kindyno-gia-karkino-tou-stomatos.jpg
Τα υψηλά επίπεδα μικροσκοπικών σωματιδίων (ΡΜ 2,5) που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, καθώς επίσης -σε μικρότερο βαθμό- το επιφανειακό
όζον, μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου του στόματος, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, την πρώτη που κάνει αυτή τη συσχέτιση.

Διαβάστε περισσότερα

Ανωμαλίες ουροποιητικού συστήματος: Πόσο επικίνδυνες είναι;

anomalies-ouropoiitikoy-systimatos-poso-epikindynes-einai.jpg
Κίνδυνο απώλειας του νεφρού τους αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από ουρολογικές παθήσεις που αφορούν διαταραχές στην αποχέτευση των ούρων λόγω συγγενών δυσμορφιών. Όμως, η έγκαιρη παρέμβαση αποδεικνύεται σωτήρια και επιπλέον απαλλάσσει τους ασθενείς από τις συχνές λοιμώξεις, την υπέρταση και άλλες παρενέργειες.

Διαβάστε περισσότερα

Αντιπηκτική Θεραπεία Θρόμβωσης: Μια παρενέργεια της μπορεί να σώσει μια ζωή

antipiktiki-therapeia-thromvosis-mia-parenergeia-tis-borei-na-sosei-mia-zoi.jpg
Μία αιμορραγία από το γαστρεντερικό ή το ουροποιητικό σύστημα το πρώτο διάστημα της θεραπείας με αντιπηκτικά φανερώνει έναν υποκρύπτοντα καρκίνο στο 10% περίπου των περιπτώσεων σύμφωνα με πρόσφατες μεγάλες διεθνείς μελέτες ήταν ένα από τα βασικά μηνύματα της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (Ι.Μ.Ε.Θ.Α).

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι οι Όζοι Θυρεοειδούς

ti-einai-oi-ozoi-thyreoeidoys.jpg
Η περιοχή του λαιμού μας περιλαμβάνει αρκετά ανατομικά στοιχεία, μυϊκές ομάδες, λιπώδη στοιχεία, νευρικά και αγγειακά δεμάτια, λεμφαδένες, σιελογόνους αδένες και τον θυρεοειδή. Οποιαδήποτε διόγκωση της τραχηλικής χώρας, ιδιαίτερα αν εμφανίστηκε απότομα, αυξάνει το μέγεθος της ή αν προκαλεί  πιεστικά φαινόμενα θα πρέπει να εκτιμάται από τον ιατρό σας και να προγραμματίζεται ο ανάλογος εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος.

Διαβάστε περισσότερα

Τρία ένοχα συμπτώματα που μαρτυρούν την πρόωρη εκσπερμάτιση

tria-enoxa-symptomata-pou-martyroyn-tin-proori-ekspermatisi.jpg
Η πρόωρη εκσπερμάτιση απασχολεί 1 στους 5 άντρες και αποτελεί την πιο συνηθισμένη σεξουαλική δυσλειτουργία σε άντρες κάτω των 60 ετών. Η εμφάνιση της έχει την ίδια συχνότητα σε όλες τις ηλικίες. Στους άντρες με πρόωρη εκσπερμάτιση, η σεξουαλική πράξη ολοκληρώνεται συνήθως σε 1-2 λεπτά από τη στιγμή της διείσδυσης.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί δεν μπορώ να κάνω οφθαλμολογική διόρθωση με Λέιζερ

giati-den-boro-na-kano-ofthalmologiki-diorthosi-me-leizer.jpg
Με την πρόοδο της τεχνολογίας των Laser που χρησιμοποιούνται στην οφθαλμολογία, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να απαλλαγούν από τη χρήση των γυαλιών και των φακών επαφής. Υπάρχουν όμως κάποιοι οι οποίοι δεν είναι κατάλληλοι για τις συγκεκριμένες επεμβάσεις και δεν μπορούν με ασφάλεια να προχωρήσουν σε μια επέμβαση διόρθωσης με Laser.

Διαβάστε περισσότερα

3 Φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις το άγχος

3-fysikoi-tropoi-na-antimetopiseis-to-agxos.jpg
Αν το στρες είναι αναγκαστικό κομμάτι της ζωής σου, δοκίμασε αυτούς τους 3 φυσικούς τρόπους να αντιμετωπίσεις το άγχος. Είναι όλοι τους επιστημονικά επιβεβαιωμένοι!

Διαβάστε περισσότερα

Δεν παίρνετε την απόφαση να πάτε γυμναστήριο; Το σώμα σας προσπαθεί να σας πει κάτι

den-pairnete-tin-apofasi-na-pate-gymnastirio-to-soma-sas-prospathei-na-sas-pei-kati.jpeg
Είστε από αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν ΠΑΡΑ πολύ να πάνε γυμναστήριο, αλλά ακόμη το αναβάλετε; Μια νέα έρευνα έχει την εξήγηση. Σύμφωνα με την Washington Post, μια έρευνα από το British Columbia υποστηρίζει ότι το πραγματικό εμπόδιο για να είναι κάποιος πιο ενεργητικός δεν είναι η έλλειψη κινήτρου, χρόνου ή ενέργειας. 

Διαβάστε περισσότερα

Οι διαβητικοί κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο, αρθρίτιδα και οστεοπόρωση

oi-diavitikoi-kindyneyoun-perissotero-apo-karkino-arthritida-kai-osteoporosi.jpg
Οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνους, αρθρίτιδα και οστεοπόρωση, σύμφωνα με τέσσερις νέες επιστημονικές μελέτες που παρουσιάσθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη του Διαβήτη στο Βερολίνο.

Διαβάστε περισσότερα



 




stogiatro.gr