Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΑΣΕΠ: Τρεις προκηρύξεις για 5.900 προσλήψεις μόνιμων σε Υγεία και Παιδεία

 
Άμεσα αναμένεται ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να εκδοθούν οι προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις συνολικά 5.900 ατόμων για την κάλυψη των αναγκών στο χώρο της Υγείας και της Παιδείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαγωνισμοί για τις μόνιμες προσλήψεις θα ξεκινήσουν σταδιακά εντός του 2018 και στις αρχές του 2019.
Συγκεκριμένα:

Α) 1.200 μόνιμοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας
Στην τελική ευθεία έχει μπει και η προκήρυξη 1.200 μονίμων θέσεων σε νοσοκομεία της χώρας.
Οι τρεις κατηγορίες ειδικοτήτων για τις οποίες θα προκηρυχθούν οι θέσεις: «Διοικητικοί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό».
Με τα σημερινά δεδομένα η προκήρυξη για τις 1.200 μόνιμες θέσεις αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ εντός του Νοεμβρίου, όμως καθώς ο φόρτος εργασίας στην Ανεξάρτητη Αρχή είναι μεγάλος πιθανόν να μετακινηθεί και για λίγο αργότερα.
Το ΑΣΕΠ είναι ενήμερο για τις προθέσεις του υπ. Υγείας και αναμένει αίτημα και ακριβή κατανομή θέσεων.
Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα περιλαμβάνονται στην προκήρυξη είναι:
ΠΕ Κλινικών Ψυχολόγων, ΠΕ Ακτινοφυσικών, ΤΕ Εργοθεραπευτών , ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού ή Διοίκησης Μονάδων Υγείας, ΤΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Φυσικοθεραπείας, ΠΕ Νοσηλευτών, ΠΕ Πληροφορικής, ΔΕ Νοσηλευτών, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΤΕ Λογοθεραπευτών, ΤΕ Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας, ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών και ΥΕ Τραυματιοφορέων.
Β) 200 μόνιμοι υπάλληλοι στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Την δρομολόγηση προκήρυξης, μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, 200 θέσεων εργασίας μόνιμου διοικητικού προσωπικού στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έχει θέσει προτεραιότητα το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


Ο νέος διαγωνισμός θα σταλεί στο ΑΣΕΠ για επεξεργασία και θα βγει στον «αέρα» μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΔΕ Διοικητικών γραμματέων, ΤΕ Μηχανογράφησης, κ.α.
Γ) 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή
Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, όπως προανήγγειλε ο κ. Γαβρόγλου σε πρόσφατη συνέντευξη του, το σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.
«Θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, θα ανοίξει το σύστημα για τις αιτήσεις και τα λοιπά, άρα προχωράμε για τους διορισμούς που θα είναι 4.500 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής με ημερομηνία διορισμού τον Σεπτέμβρη του 2019», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.
Τα κονδύλια έχουν εξάλλου ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2019 για τις 4500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή και αφορούν εκπαιδευτικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ).

aftodioikisi.gr