Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Επαγγελματική νίκη για την Εθνική για το UEFA Nations League

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/09/%CE%B5%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%86%CE%B1-.jpg 
«Με το δεξί» μπήκε η εθνική στη νεοσύστατη διοργάνωση του Nations League, καθώς με γκολ του Φορτούνη στο 14ο λεπτό, επικράτησε 1-0 της Εσθονίας στο Ταλίν, στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου της 3ης κατηγορίας.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε καλή εικόνα στο α΄ ημίχρονο, αλλά πιέστηκε στο β΄ μέρος και δυσκολεύτηκε να κρατήσει τη νίκη. Επόμενο ματς για την ελληνική ομάδα, την Τρίτη (11/9, 21:45) στη Βουδαπέστη με την Ουγγαρία.

Στο 4ο λεπτό ο Μήτρογλου βρήκε με πολύ ωραία μπαλιά τον Μάνταλο, αλλά το πλασέ του τελευταίου έδιωξε σε κόρνερ ο Ακσάλου.
Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 10΄, με το σουτ του Λουτς μέσα από την περιοχή να περνάει λίγο άουτ, αλλά στο 14΄ η εθνική άνοιξε το σκορ με διαγώνιο πλασέ του Φορτούνη, μετά από σέντρα του Τοροσίδη και ωραία κεφαλιά-πάσα του Μήτρογλου.
Η ελληνική ομάδα συνέχισε να ελέγχει το ματς, αν και χρειάστηκε μία καλή επέμβαση του Μπάρκα σε μακρινό σουτ του Βασίλιεφ (25΄) για να κρατήσει το προβάδισμα. Στο 40΄ η εθνική πλησίασε το 0-2, αλλά μετά από φάουλ του Φορτούνη η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με απρόοπτο για την εθνική, καθώς ο Μήτρογλου «γύρισε» το πόδι του και αντικαταστάθηκε από τον Μπακασέτα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για κάποιο διάστημα, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν «καθαρή» φάση, ενώ η «γαλανόλευκη» απείλησε στο 66΄ με σουτ του Πέλκα που έφυγε λίγο άουτ.
Στο 71΄, μετά από χαμηλή σέντρα του Ογιάμαα, ο Λουτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 81΄ ο Ακσάλου εξουδετέρωσε δυνατό σουτ του Φορτούνη. Στα τελευταία λεπτά η εθνική διαχειρίστηκε το ματς και κράτησε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ενώ στο 91΄ ο Φορτούνης έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ακσάλου.

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Ακσάλου, Πικ, Μετς, Βίχμαν, Μπαράνοφ, Καμς, Λουτς (85΄ Πούρι), Βασίλιεφ, Ντμιτρίγεφ, Ογιάμαα (79΄ Ταμ), Ανιερ (63΄ Ζενιόφ)
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Λυκογιάννης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης (78΄ Τζιόλης), Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας (90΄+ Κουλούρης), Μάνταλος, Μήτρογλου (50΄ Μπακασέτας)