Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου τα δύο μεγάλα τμήματα του Τζάνε-Καλαμάκι


 Εμφάνιση IMG_7978.JPG
Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και αυτοψία στον χώρο των εργασιών για την πορεία υλοποίησης του έργου «Τζάνε-Καλαμάκι» που αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα Ριζόμυλος-Κορώνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα 25 Σεπτεμβρίου 2018.


Εμφάνιση IMG_7992.JPGΚατά την παρουσία του στο χώρο του εργοτάξιου, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από την ανάδοχο εταιρεία και την Προϊστάμενη Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση, σχετικά με την εξέλιξη του έργου, σε ότι αφορά την συνέχιση της ανασκαφής του σημαντικότατου μνημείου (Ακρόπολη Πεταλιδίου).

Εμφάνιση IMG_7994.JPGΣτην σύσκεψη αποφασίστηκε η παράδοση στην κυκλοφορία των 7 χιλιομέτρων, είσοδος και έξοδος του έργου, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2018.

Το τρίτο τμήμα του έργου, θα υλοποιηθεί άμεσα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων μεγάλης σημασίας που υπάρχουν εκεί, με στόχο τον Μάιο 2019 να δοθεί στην κυκλοφορία ολόκληρος ο οδικός άξονας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνία Μπούζα, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Τσώνης, η Αντιδήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεωργία Παναγοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης κ. Νίκος Ξαρχάκος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από την Διαχειριστική Αρχή και τις Τεχνικές Υπηρεσίες.