Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΟΚ-Άρης 1-1: Σαν να μη πέρασε μια μέρα... Οι ¨Φαίακες" πέρασαν από το Βόλο

ΠΑΟΚ-Άρης 1-1: Σαν να μη πέρασε μια μέρα...
Όπως και στην τελευταία τους αναμέτρηση πριν από τέσσερα χρόνια, ΠΑΟΚ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην Τούμπα στην 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Ο Άρης επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, πήρε την ισοπαλία με 1-1 στην Τούμπα, χωρίς να ζοριστεί. Οι παίκτες του Πάκο Ερέρα διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι, αντέδρασαν σωστά όταν δέχτηκαν το γκολ και θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη και τη νίκη.
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός μόνο στο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο, όταν εκμεταλλεύτηκε το
λάθος του Άρη. Την πρώτη φορά απείλησε με τον Σάκχοφ και στο 25’ ο Πέλκας δεν είπε όχι στο δώρο του Γιουνές, που ανόητα σήκωσε και τα δύο χέρια και έκανε πέναλτι.
Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, αλλά στη συνέχεια του αγώνα, ο Άρης έφερε πάλι το ματς στα ίσια. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου πίεση ψηλά, κυνήγησε το γκολ και το πέτυχε σε καθοριστικό σημείο, στην εκπνοή με το πλασέ του Γκαρσία.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης δεν απειλήθηκε, βρέθηκε με παίκτη παραπάνω από την αποβολή του Κίτσιου στο 59’, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του περιοχή και απλά κράτησε το 1-1. Τραυματίες αποχώρησαν ο Ελ Καντουρί και ο Μπρούνο Γκάμα.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Τόσκα, Χατσερίντι (46΄Λέο Μάτος), Κρέσπο, Κίτσιου, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ, Πέλκας, Ζαμπά, Ελ Καντουρί (46’ Μπίσεσβαρ) Καρέλης (76’ Πρίγιοβιτς).
ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μενέντεθ (65’ Μπάσα), Μαβράι, Βέλεθ, Σόουζα, Κολάσο, Σιώπης, Ματίγια (82’ Ντιγκινί), Γκαρσία, Γιουνές (46’ Ναζλίδης), Γκάμα.
============

Η Κέρκυρα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό, επικράτησε 1-0 και τέθηκε επικεφαλής του 7ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 20ο λεπτό στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Σιατραβάνης εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ, με τον Κρητικό να κατεβάζει την μπάλα με το στήθος και να κερδίζει τον Αποστολίδη ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του (1-0). Στα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λεπτου, η Νίκη Βόλου πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο χωρίς όμως να μπορέσει να γίνει ιδιαιτέρως απειλητική.
Στην επανάληψη, ο Κόντος στο 51ο λεπτό,  εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με την μπάλα να περνάει άουτ. Ενώ την εστία του Αποστολίδη απείλησαν και οι Ζορμπάς με σουτ εντός περιοχής και ο Κρητικός, χωρίς να βρίσκουν στόχο. Το δεύτερο γκολ που θα έδιωχνε εντελώς το άγχος από τα πόδια τους, δεν ήρθε ποτέ. Στο 7ο λεπτό ο Μέτσε εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
Ενώ στην εκπνοή του αγώνα, οι γηπεδούχοι έδειξαν τα δόντια τους, όταν ο Ιορδανίδης σημάδεψε κι αυτός το δοκάρι της εστίας του Κουτζαβασίλη, με αποτέλεσμα να μην αλλάζει το σκορ που διαμορφώθηκε από το 20′.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Φάντζιο Μπούις): Αποστολίδης, Μετούσι, Παπαδόπουλος, Ρόβας (67΄ Ιορδανίδης), Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Μέτσε, Κέρι, Βουκομάνοβιτς (61΄ Δωματάς), Ταβάρες, Μακένγκο.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Αναστασίου, Σπίνουλας, Βέρτζος, Ιωάννου, Ν. Κρητικός, Αναστασόπουλος, Κόντος (60΄ Βίλα), Ζορμπάς (80΄ Ινάσιο), Στ. Κρητικός, Σιατραβάνης (90΄ Αποστολίδης).