Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1: Λύτρωση και κορυφή με Χασάν

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1: Λύτρωση και κορυφή με Χασάν
 Με γκολ του Αιγύπτιου στις καθυστερήσεις οι Πειραιώτες έφυγαν από τη Νέα Σμύρνη με τους τρεις βαθμούς και βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας.
Μετά τον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανιώνιο λύγισε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Αυτή τη φορά ήταν ο Αχμέντ Χασάν ακόμα ένας παίκτης δηλαδή που ήρθε από τον πάγκο. Οι Πειραιώτες τα βρήκαν και πάλι σκούρα, αλλά λίγο πριν την εκπνοή ήρθε το γκολ που τους χάρισε τη νίκη. Μία
πολύ δύσκολη, αλλά πολύ σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό που έφυγε από τη Νέα Σμύρνη με τους τρεις βαθμούς και τώρα περιμένει τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στο ματς με τον Πανιώνιο…
Μία αλλαγή είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Μπέτις και αυτή ήταν ο Γκερέρο αντί του Χασάν. Οι Πειραιώτες μπήκαν στο γήπεδο ορεξάτοι γνωρίζοντας πως είναι ένα ματς που θα τους αφήσει μόνους πρώτους στη βαθμολογία. Από τα πόδια του Φορτούνη ξεκινούσαν όλες οι επιθετικές προσπάθειες των Πειραιωτών και με τον Τσιμίκα να έχει μπει ορεξάτος και στα πρώτα λεπτά να βγαίνει πολλές φορές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Στο 9' ο Φορτούνης φώναξε για χέρι του Κούρντι κάτι που δεν φάνηκε να έχει συμβεί. Στο 12' ο Μπανανά έκανε τραγικό λάθος τροφοδοτώντας τον Ποντένσε έξω από την περιοχή. Εκείνος επέλεξε να σουτάρει έξω από την περιοχή και όχι να πασάρει στον Φετφατζίδη που ήταν μόνος του δεξιά.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 19' ο Ομάρ έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Φετφατζίδης έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Κύριοι εκφραστές της επίθεσης του Ολυμπιακού ήταν οι Φορτούνης, Γκερέρο, οι οποίοι συνδυάζονταν άψογα. Σε μία τέτοια περίπτωση στο 29' ο Ισπανός υποδέχτηκε την πάσα του Θεσσαλού χαφ βγήκε απέναντι από τον Μανοΐλοβιτς, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Ο Πανιώνιος αμύνονταν μαζικά και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει στην κόντρα, ενώ ο Κούρντι είχε ανεβάσει την απόδοση του περιορίζοντας τις προωθήσεις του Τσιμίκα. Στο 37' ο Πανιώνιος δημιούργησε την καλύτερη του ευκαιρία με τον Κόρμπο να βγαίνει απέναντι από τον Γιαννιώτη, αλλά να τον προλαβαίνει ο Μπουχαλάκης. Στον χρόνο που απέμενε ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς να καταφέρει να βγάλει κάποια καλή ευκαιρία και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλά στο γήπεδο και έβγαλαν πολλή ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Στο 49' μάλιστα άγγιξαν το γκολ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ του Κόρμπου με τον Γιαννιώτη και τον πορτιέρε του Ολυμπιακού να κρατάει το 0-0. Οι "κυανέρυθροι" συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 51' ο Ντομίνγκες πέρασε μια πολύ ωραία μπαλιά στον Κεϊτά, ο οποίος κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Καμαρά. Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε από το δυνατό ξεκίνημα του Πανιωνίου και αντέδρασε στο 53' με ένα μακρινό σουτ του Μεριά. Οι Πειραιώτες σιγά-σιγά άρχισαν να παίρνουν τη μπάλα στην κατοχή τους σε μία προσπάθεια να φρενάρουν το ρυθμό της ομάδας της Νέας Σμύρνης.
Παρόλα αυτά κάτι έλειπε από τον Ολυμπιακό και στο 58' ο Μαρτίνς έβγαλε από το παιχνίδι τον Φορτούνη για να περάσει στη θέση του το Νάτχο και να αλλάξει το σύστημα σε 4-3-3. Ο Ισραηλινός επιχείρησε να περάσει κάποιες κάθετες πάσες, αλλά δεν του βγήκε και ο Ολυμπιακός έψαχνε τη σωστή τελική τόσο στην πάσα όσο και για το σκοράρισμα. Στο 63' ο Σπιριντόνοβιτς πέρασε την κάθετη πάσα στον Μασούρα εκείνος βγήκε απέναντι από τον Γιαννιώτη, σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η απάντηση ήρθε από τον Νάτχο στο 67' ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κότνικ κράτησε το 0-0. Το ματς είχε αποκτήσει έναν τρελό ρυθμό με τον Πανιώνιο να βγάζει κόντρες έχοντας κύριο εκφραστή τον Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος έχασε ανεπανάληπτα τετ α τετ στο 80' και στο 84'. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να σφίγγει τον κλοιό, αλλά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που ήταν πιο επικίνδυνος στις κόντρα επιθέσεις αν και από ένα σημείο και μετά άρχισε να παίζει και με τον χρόνο. Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ελαμπντελαουί να κάνει τη σέντρα από δεξιά, ο Χασάν πήρε την κεφαλιά, νίκησε τον Κότνικ και έκανε το 0-1 για τους Πειραιώτες. Έστω και με τη ψυχή στο στόμα ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις βαθμούς στη Νέα Σμύρνη και είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Μανοΐλοβιτς (62' Κότνικ), Τσιλούλης (80' Μανθάτης), Παπαγεωργίου, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Κεϊτά, Κόρμπος, Μασούρας (83' Οικονομίδης), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (73' Χασάν), Καμαρά, Φετφατζίδης, Φορτούνης (58' Νάτχο), Ποντένσε (80' Χριστοδουλόπουλος), Γκερέρο.