Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία | Newsit.gr
Ο καιρός αποφάσισε να μας δείξει το… φθινοπωρινό του πρόσωπο και από τη Δευτέρα (27.08.2018) αλλάζει! Η ΕΜΥ εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της πρόσκαιρης κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, οι ισχυρές – κατά τόπους- καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, καθώς και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Καιρός: Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Αύριο Δευτέρα (27-08-2018)
Α. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά
Β. Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια και η Πελοπόννησος
2. Την Τρίτη (28-08-2018)
Α. Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου
Β. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανώς η ανατολική και νότια Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Τα… προεόρτια

Συννεφιασμένη θα είναι η Κυριακή 26.08.2018, με βροχές και καταιγίδες στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Ο καιρός, λοιπόν, κάνει φθινοπωρινές πρόβες και η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στο Ιόνιο και τα Δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι αναμένονται δυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.