Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Πέθανε ο Τζον Μακέιν σε ηλικία 81 ετών

Πέθανε ο Τζον Μακέιν σε ηλικία 81 ετών | Newsit.gr
Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Ο “τελευταίος ήρωας” της αμερικανικής πολιτικής δεν μένει πια εδώ.
Η Αμερική ευγνωμονούσα, δυσκολεύεται να συγκρατήσει τα δάκρυά της, στην είδηση του θανάτου του Τζον ΜακΚέιν.
Μια μέρα μετά την απόφασή του να διακόψει τη θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο στον εγκέφαλο, ο εμβληματικός Γερουσιαστής της Αριζόνα, “έφυγε” από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών.

Ο Τζον ΜακΚέιν, αιχμάλωτος και ήρωας πολέμου, αποτέλεσε τον σημαντικότερο πολιτικό της Ουάσινγκτον στη Γερουσία, από την εποχή του Έντουαρντ Κένεντι.
Και πόσο τραγικά συμβολικό.
“Έφυγε”, 9 χρόνια μετά τον θάνατο του Έντουαρντ Κένεντι, στις 25 Αυγούστου του 2009, ακριβώς από την ίδια μορφή καρκίνου.
Το 2008, ήταν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την Προεδρία των ΗΠΑ, απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα, και το 2017, μερικούς μήνες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, η δική του ψήφος στη Γερουσία απέτρεψε την ανάκληση του Obamacare.
Αυτή επρόκειτο να είναι και η τελευταία του ψήφος στη Γερουσία, καθώς στη συνέχεια ακολούθησαν οι θεραπείες για τον καρκίνο.
Η μάχη του Τζον ΜακΚέιν με την επάρατη νόσο συνοδεύτηκε από την αξιοπρέπεια που υπήρξε πυρηνικό στοιχείο ταυτότητας για μια ολόκληρη διαδρομή ζωής.
Η είδηση του θανάτου του, προκάλεσε έντονη συγκίνηση στις ΗΠΑ, και αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν μέσω των social media να εκφράσουν την αγάπη τους.
Ένας πολιτικός, στον οποίο όλοι θα ήθελαν να μοιάσουν.
Λες και ο αμερικανικός ύμνος είχε έμπνευση τον ίδιο.
Η χώρα των γενναίων και των ελεύθερων ανθρώπων.
Το “λιοντάρι”, που δεν λύγισε απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.
Που έσωσε το Obamacare.
Που δίδαξε αξιοπρέπεια.
Και γέμισε τους Αμερικανούς ενοχή, που δεν του χάρισαν ποτέ την Προεδρία.
We salute you, Τζον ΜακΚέιν.

ysterografa.gr