Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΔΕΡΒΕΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΟI - ΝΕΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

 Φωτ.6 (1)
ΔΕΡΒΕΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΟΙ
Η Δημοτική Αρχή στέλνει τους λογαριασμούς τελών ΤΑΠ και νεκροταφείου.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ, γιατί υπάρχουν λάθη. Μας στέλνουν διπλά τα ειδοποιητήρια, γεμίζοντας μας άγχος, ταυτόχρονα σπαταλούν πολύτιμο δημοτικό χρήμα.
Σε κάποιους ξανα-χρεώνουν τέλη ΤΑΠ περασμένων ετών, παρότι έχουν εξοφλήσει. Η επίσημη δικαιολογία από χείλη υπαλλήλου, “...το στέλνουμε για είσπραξη γιατί είναι διαφορά στις προσαυξήσεις των βεβαιωμένων τελών, που προκύπτει από τη χρονολογική διαφορά μεταξύ της τραπεζικής πληρωμής και την ημερομηνίας έκδοσης του καταλόγου χρεών...”! Έτσι, αντί να εξηγήσουν με μια

διευκρίνιση στο ειδοποιητήριο τι ακριβώς είναι αυτό ή έστω να στείλουν σ’ αυτούς τους λίγους ένα ξεχωριστό ειδοποιητήριο (εδώ θα έπιανε τόπο), το ονοματίζουν ΤΑΠ και το τοποθετούν επάνω σε κάποιο ακίνητο! με την παλαιότερη χρονολογικά εγγραφή και χρέωση. Ο αρμόδιος υπάλληλος έκανε μια μέρα να το καταλάβει, φανταστείτε ένας απλός πολίτης! Τα ακίνητά μας είναι περασμένα με μια εντελώς βλακώδη κωδικοποίηση και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι, ποιό και που! Ταλαιπωρία και πρόσθετα προβλήματα στους πολίτες, αντί ο Δήμος να είναι σύγχρονος, σαφής και πάνω απ’ όλα φιλικός. Γρίφοι και αλχημείες! Δυστυχώς και πάλι οι εκλεγμένοι απέχουν και αδιαφορούν, πιστοί στο δόγμα “άστο να πάει... αφού τσουλάει μην το πειράζεις”. Βεβαίως και δεν υπονοώ τους υπαλλήλους, που είναι ασύνδετοι και παρατημένοι. Δέχονται τις διαμαρτυρίες του κόσμου, τους έχουν αφήσει μόνους σαν εμπροσθοφυλακή, για να αποφεύγουν οι ίδιοι το πολιτικό κόστος. Έτσι κι αλλιώς εξαφανισμένοι είναι, πλην ελαχίστων και αναφέρομαι στον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Κουσουλό που το παλεύει φιλότιμα. Τελικά η ποιότητα της παρεχόμενης Υπηρεσίας είναι ανεπαρκής και δυσνόητη, αν και δεν θα έπρεπε γιατί είναι εισπρακτικής μορφής. Δαπανούν πολύτιμο χρήμα στέλνοντας σχεδόν αμελητέους λογαριασμούς με λίγες δεκάρες και γεμίζοντας τον κόσμο με περιττά ειδοποιητήρια και φακέλλους. Μάτσο τα χαρτιά για τα ίδιο αντικείμενο. Θα μπορούσαν να στέλνουν μόνο τους πίνακες χρεών. Η λύση απλούστατη, προυποθέτει να σκύψουν με σεβασμό στα προβλήματα, να χαμηλώσουν και να γειωθούν μαζί με τον απλό κόσμο, να συζητήσουν και να ακούσουν τα παράπονα στις γειτονιές. Είναι τόσο απλό.
Αναβαθμίστε το πρόγραμμα μέσω της εταιρείας που έχει την ευθύνη της έκδοσης των τελών ή αλλάξτε την εταιρεία ή περάστε σε μια νέα και “ρεαλιστικά ευνότη” σύμβαση.
Βαρεθήκαμε τις δικαιολογίες, τις υπεκφυγές και τον ξύλινο λόγο. Κρίνεστε, ιδίως τώρα, δηλαδή μετά την παρόδο του εύλογου χρόνου. Μιλάμε για ανικανότητα, υποκρισία και ανυπαρξία αυτής της Δημοτικής Αρχής. Κυρίως του ίδιου του Δήμαρχου, γιατί αυτός ηγείται. Αλλά και της Προέδρου του Δερβενίου. Την τιμήσαμε γενναιόδωρα με την ψήφο μας, εκλέγοντάς την να μας εκπροσωπεί. Αυτή όμως μας δουλεύει, γιατί δουλεύουν και την ίδια οι συναγωνιστές της. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η τραγική εικόνα που παρουσιάζει το Δερβένι και οι περιφερειακοί οικισμοί? Ελλείψεις και εγκατάλειψη! Ανισοβαρές και δυσανάλογα μικρό είναι το μερίδιο που λαμβάνει η πρωτεύουσα της ενότητας Ευρωστίνης. Είναι κάτι που φαίνεται, είναι οφθαλμοφανέστατο. Γι αυτό μην μας “μπαλαμουτιάζετε” (δηλαδή προσπαθείτε να μας πείσετε με δόλο) ότι ο Δήμος είναι στα όρια της χρεοκοπίας και ότι δεν υπάρχει χρήμα. Αυτά λέτε με στόμφο. Δεν γίνεστε πιστευτοί. Είστε συνεννοημένοι να τα λέτε, όπως ακριβώς συνεννοημένα αποφασίζετε, ψηφίζετε και εκτελείτε έργα βιτρίνας ή αλλιώς “τα ψηφαλάκια σας”. Σ’ αυτή την αρένα με κριτήρια τα ψηφαλάκια, επιβιώνουν οι πιο πονηροί, εσύ πάντως όχι Πρόεδρε. Έτσι, πως να περισσέψει χρήμα για το Δερβένι και που το ενδιαφέρον για τις υποδομές, την ανεργία των νέων, τις μελέτες, τα σχέδια ανάπτυξης και προώθησης προιόντων, τον τουρισμό, την αναθεώρηση του δύσκαμπτου και δεσμευτικού αιωνόβιου σχεδίου πόλης. Για ποιές λοιπόν άρτιες ή έστω ανεκτές προς τους πολίτες ανταποδοτικές υπηρεσίες μιλάμε ?
Η Πρόεδρος του Δερβενίου οφείλει να ανακοινώσει το ποσόν που εισέπραξε ο Δήμος την τελευταία χρονιά από τους Δερβεναίους, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, για τον ηλεκτροφωτισμό και την καθαριότητα. Ας ανακοινώσει νούμερο, γνωρίζει καλά το ποσόν. Στη συνέχεια ας μας πει, την ίδια χρονιά πόσα έργα εισηγήθηκε ? για το Δερβένι και τους οικισμούς Ροδιά, Λαλέικα, Αγ. Τριάδα, Πεταλού και Μ. Λιθάρια. Και τέλος ας μας πει πόσα εγκρίθηκαν και ποιά εκτελεστηκαν ? Με άλλα λόγια, πόσα χρήματα επέστρεψαν σαν έργο υπηρεσιών (λόγω ανταποδοτικότητας) από αυτά που πλήρωσαν οι κάτοικοι.
Βεβαίως και γνωρίζουμε ότι ο Δήμος πρέπει να είναι ενιαίος. Να λειτουργεί ισοδύναμα προς όλους χωρίς διακρίσεις και ακόμα ότι ανάγκες και προβλήματα υπάρχουν παντού.
Παρ’ όλα αυτά, ή ίδια υποχρεούται να το κάνει, στα πλαίσια ενός έντιμου απολογισμού.
Βλέπουμε τη σκούπα του Δήμου μόνο μετά το καρναβάλι, για μία ώρα, μια φορά κάθε χρόνο. Δεν υπάρχει αυτό το μηχάνημα για την Ευρωστίνη. Έμαθε η Δημοτική μας αρχή, μέσω της προηγούμενης ανοιχτής επιστολής μου, για τα χορτάρια που φυτρώνουν στα πεζοδρόμια του σχεδίου πόλης, όμως πέρα βρέχει. Έμαθε για τα ακλάδευτα αρμυρίκια που φρακάρουν τους περιπατητές, στον πεζόδρομο της Πεταλούς. Τα ίδια κι εδώ. Τι να πώ για τις σάπιες λαμαρίνες του πεζόδρομου, στον πανικό τους και αφού επιτέλους βρήκαν τον πλανόδιο τσιγγάνο που τις φόρτωσε επάνω στα πεπόνια του, ξέχασαν να σκουπίσουν τα τριμμένα και λιωμένα σίδερα και τη σκουριά! Ο κόμβος! Τα Λαλέικα έρμαιο των έργων! Στην Πεταλού & στα Μ. Λιθάρια οι κάτοικοι μαζεύτηκαν και καθάρισαν μόνοι τους τις δύο πλατείες. Δεν παρουσιάστηκε κανείς σας. Δεν είσαστε εκεί. Είσαστε όμως όλοι παρόντες και σας θυμώμαστε στο Σαραντάπηχο, στο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, ντροπή... και δεν θέλω να επεκταθώ πιο κάτω...
Δείτε τα χάλια έξω από το Υποθηκοφυλακείο, η φωτογραφία της κολώνας είναι μετά την πρώτη βροχή. Μικροπρέπειες είπατε ? Όχι βέβαια, γεμίζουν διάφοροι την όμορφη πόλη μας με αφίσες για πανηγύρια μέχρι το Αίγιο, εσείς αδιαφορείτε, δεν κάνετε συστάσεις, δεν βάζετε εργάτες να καθαρίσουν, τις αφίσες παίρνει ο αέρας κι η βροχή, όλοι σας για τα πανηγύρια. Όλη η πόλη βρωμάει και έχει άθλια οπτική.
Είναι τόσο λίγο, για να σας αφήνει ασυγκίνητους ?
Αλήθεια Πρόεδρε του Δερβενίου, που πήγες τα 3 φωτιστικά Κουρτζή,
που έβγαλες αυθαίρετα απ’ τον πεζόδρομο, απέναντι απο το Vis-a-Vis ?
Γιατί δεν απαντάς στην αίτησή μου? Που τα πήγες ? Αν τα πήγες !

Κλείνω για σήμερα, αισθανόμενος συγκίνηση για ένα νέο παιδί μας, που με ήθος και δύναμη ψυχής, γεωπόνος σπουδαγμένος και ψαγμένος, έβγαλε ”στη φόρα” το θέμα της παιδικής χαράς στο χωριό του. Χαρακτήρισε τη Δημοτική Αρχή άφαντους και άχρηστους! Επαυξάνω! Θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη από αυτόν τον νεαρό, με ταπεινότητα. Σε δημόσιο και ανοιχτό χώρο, όχι μέσα σε κλειστά γραφεία. Εκτεθείτε λοιπόν και στη συγγνώμη, ανώτερη πράξη είναι, δεν είναι αδυναμία. Στην αρχή κάνατε τους ανήξερους, μετά βάλατε πινακίδα ότι δεν έχετε ευθύνη για ότι συμβεί, για να έχετε φυλαγμένα τα νώτα σας. Τέλος ξηλώσατε τα όργανα της παιδικής χαράς, αδυνατώντας να τα συντηρήσετε !
Υποκλίνομαι μπροστά στην αντίδραση και το ήθος του νεαρού φοιτητή.
Για τους κατοίκους το επόμενο ερώτημα, που πάνε τα χρήματά μας ?
συνεχίζεται

ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ 
(6973217478) 
agolfin@hol.gr

YΣ: Ο κ. Ανδρέας Γκολφινόπουλος έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της τ. Κοινότητας Δερβενίου...