Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Καμμένος για Σκοπιανό: Δεν ψηφίζω την συμφωνία – Δεν θα γίνει δεκτή στην πΓΔΜ

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/kammenos-synentefxi-typou-500.jpg
Την μπάλα στην εξέδρα πέταξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος για το Σκοπιανό και την συμφωνία που φαίνεται να έρχεται.
Ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην συνέντευξη Τύπου του κόμματος, σχολίασε τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να την ψηφίζει. Ωστόσο τόνισε πως έχει την πεποίθηση πως συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει, καθώς η δομή της
δείχνει πως δεν πρόκειται να περάσει ούτε από την πΓΔΜ.
Όπως είπε ο κ. Καμμένος, από τους όρους της συμφωνίας για τους οποίους ενημερώθηκε από τον Νίκο Κοτζιά χθες, θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτή σε δημοψήφισμα ή από την αντιπολίτευση.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «η διαδικασία που θα ακολουθηθεί (σ.σ. στα Σκόπια) και αυτό είναι κυβερνητική θέση είναι μετά την πιθανότητα να γίνει η δεκτή συμφωνία με τον Ζάεφ – εγώ κρατώ τις επιφυλάξεις μου γιατί είναι μια συμφωνία που δεν θα μπορεί να γίνει δεκτή εύκολα από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό – θα υπογραφεί αλλά δεν θα έχει ισχύ μέχρι να φηφιστεί από τη Βουλή, να γίνει δημοψήφισμα, να επανέλθει στη Βουλή και αν όλα αυτά ολοκληρωθούν τότε θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση».
«Ίσως πάμε και μετα τις εκλογές για κύρωση σε περίπτωση που γινει όλη αυτη η διαδικασία που ανέφερα» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενώ σε άλλο σημείο εκτίμησε ότι δεν θα γίνει το φθινόπωρο η συμφωνία.
Παράλληλα ο κ. Καμμένος ζήτησε πριν να υπάρξει οποιαδήποτε διαδικασία στην Ελλάδα να υπάρξει συμβούλιο πόλιτικών αρχηγών προκειμένου να αλλάξει η απόφαση του 1992.
Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία που είναι στο τραπέζι περιέχει τους όρους της συμφωνίας Καραμανλή.
Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία τονίζοντας ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς ψήφιση.
«Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν είναι μια απόφαση που μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Είμαι σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ενημερώθηκα χθες και εχθές το βράδυ μιλήσαμε με τον Τσίπρα. Είμαστε σε μια φάση πλέον που στη σημερινή ημέρα θα έχει το απόγευμα επικοινωνία με τον Ζάεφ προκειμένου να δοθεί μια απάντηση. Η πρόταση αυτή προκειμένου να έρθει προς κύρωση στη Βουλή όπου εκεί θα και η θέση μας θα είναι αρνητική, είναι η πρώτη φορά που θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας. Όποιος σκέφεται να αλλάξει θέση, να φύγει τώρα από το κίνημα» είπε χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμενοποιώντας τη στάση των ΑΝΛΕ στη Βουλή είπε ότι «δεν απέχουμε ποτέ. Εμείς ή ψηφίζοιυμε είτε καταψηφίζουμε». «Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα μέτρα» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος αν και στην ερώτηση «ποια είναι τα άλλα μέτρα» αρκέστηκε να πει ότι θα τα δούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα».
Ερωτηθείς για τους όρους της συμφωνίας είπε ότι «βλέπω όρους που είναι αρκετά ισχυροί όσον αφορά τη σλαβική καταγωγή, τη σλαβική γλώσσα, το ξεκαθάρισμα της ιστορίας της Μακεδονίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου κτλ. Τέτοιους όρους που έχει συμπεριλάβει η Ελλάδα στην πρότασή της δεν τους έχω ξαναδεί. Εάν δεν υπήρχε το κομμάτι του όρου Μακεδονία δεν θα δεσμευόμασταν».
«Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση που θα υπονομεύσει την έξοδο αλλά όταν έρθει το θέμα στη Βουλή θα παραμείνουμε πιστοί σε αυτό που συμφωνήσαμε με το λαό όταν εκλεχθήκαμε» είπε ακόμα ο Πάνος Καμμένος ωστόσο πρόσθεσε ότι «εγώ το χέρι μου να το σηκώσω προκειμένου να γίνει δεκτή η ένταξη ενός κράτους με τον όρο Μακεδονία δεν θα το σηκώσω ποτέ».
 ==========
Νωρίτερα, για μία φορά εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος για το Σκοπιανό και την χρήση του όρου «Μακεδονία», ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν εκφράσει αυτήν την άποψη, ωστόσο εξέφραζαν ταυτόχρονα και την εμπιστοσύνη τους στους χειρισμούς του Νίκου Κοτζιά. Αυτήν την φορά, όμως, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την επερχόμενη συμφωνία ως «μεγαλειώδη και ιστορική ήττα».
Ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θα επιβεβαιώσει σήμερα την πάγια θέση του κόμματος, ότι δεν δέχεται οποιαδήποτε παραχώρηση του όρου Μακεδονία στους Σκοπιανού. Η συμφωνία κατά τον Δημήτρη Καμμένο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Χρησιμοποιόντας σκληρή γλώσσα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Καμμένος είπε ότι δεν μπορεί να δώσουμε γλώσσα μακεδονική. «Δουλευόμαστε;» είπε χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχει εθνική ουσία, η Ελλάδα κερδίζει μια μεγαλειώδη ήττα» και εξήγησε πως «αν δώσουμε τη γλώσσα και την εθνότητα δεν θα έχει κανένα νόημα το όνομα, ο αποκλειστικός όρος μακεδονική φεύγει από την Ελλάδα».
Θα τους δώσουμε περισσότερα από όσα μπορεί να φαντάστηκαν ποτέ ότι θα κερδίσουν, λέει ο Δ. Καμμένος.
Σε ό,τι αφορά στη στάση των ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος είπε ότι πρώτα θέλει να δει τη συμφωνία και στη συνέχεια θα μπορέσει να απαντήσει εάν το κόμμα θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Τα οικονομικά φτιάχνουν , τα εθνικά δεν φτιάχνουν, συμπλήρωσε ωστόσο. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ συμφωνία με τον όρο Μακεδονία.
Το Σκοπιανό, είπε χαρακτηριστικά, μπορεί να είναι μέσα στη λίστα των λόγων για να χωρίσουν οι δρόμοι ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.
eleftherostypos.gr