Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

“Μόνο οι γενναίοι πετυχαίνουν την ειρήνη”… Ο Τραμπ διεκδίκησε ρόλο “συνομιλητή της Ιστορίας”, μετά τη συνάντηση με Κιμ



Του Κυριάκου Βελισσάριου

Ο άνθρωπος που, προ μηνών… αυτοπροτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης, δεν θα μπορούσε παρά να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, στη σκιά της πετυχημένης συνάντησής του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Και να διεκδικήσει ρόλο “συνομιλητή της Ιστορίας”.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε να κάνει το… ρεπορτάζ, για τη Σύνοδο της Σιγκαπούρης, μετά την αποχώρηση του Κιμ Γιονγκ Ουν, και με όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έδειξε ότι αισθάνεται πραγματικά περήφανος για τα αποτελέσματα της γεφύρωσης των ιστορικών διαφορών των δυο χωρών.
Ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου έπλεξε το εγκώμιο του Βορειοκορεάτη
ομολόγου του, επεσήμανε τα σημαντικά βήματα προόδου, τα οποία διήνησε το καθεστώς της Πιόνγιανγκ, και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η ανθρωπότητα μπορεί βάσιμα να προσδοκά σε ένα καλύτερο, και περισσότερο ασφαλές μέλλον.
Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, οι κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας θα παραμείνουν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ωστόσο είναι πλέον δεσμευμένος για να προχωρήσει στα σχετικά, προωθητικά βήματα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ… αποθέωσε την ομάδα των συνεργατών του, με επικεφαλής τον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, για την κατάλληλη προετοιμασία και το επιτυχές αποτέλεσμα της συνάντησης, ενώ η ατάκα του που “έγραψε”, ήταν εκείνη την οποία χρησιμοποίησε και η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι, με σχετική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.
“Ο καθένας μπορεί να κάνει πόλεμο, μονάχα όμως οι πραγματικά γενναίοι πετυχαίνουν την ειρήνη”.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος σημείωσε ότι, εκτός από τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας, η συζήτηση εστίασε και στο μείζον ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που θα επανεξεταστεί σε βάθος, στο μέλλον.

ysterografda.gr