Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Πόσο πιθανό είναι να δούμε τον Λουκά Παπαδήμο… Πρόεδρο της Δημοκρατίας;


Του Νίκου Φυλάγγελου

Τα σχετικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν ως… σενάρια.
Πολύ περισσότερο το καλοκαίρι, όταν οι εφημερίδες “πρέπει” να γεμίσουν ύλη, το περιεχόμενο της οποίας να μπορεί να δελεάσει κάποιος αναγνώστη να φτάσει μέχρι το περίπτερο και να αγοράσει το φύλλο.

Είναι όμως έτσι, ή υπάρχει… κάτι παραπάνω;
Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν ο Λουκάς Παπαδήμος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
Αντικειμενικά, ο πρώην τραπεζίτης και πρώην διορισμένος πρωθυπουργός, είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες των τελευταίων ετών, με διεθνή αναγνώριση και εκτίμηση.
Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, τεχνοκράτης, μετριοπαθής, και έχοντας διατελέσει συνομιλητής (σικ), τόσο του Κώστα Σημίτη, όσο και του Αντώνη Σαμαρά, εκ των πραγμάτων λοιπόν περπάτησε το σύνολο του κάδρου του πολιτικού μωσαϊκού.
Το σχετικό σενάριο εμφανίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον προτείνει το 2020 για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Με πολλά “αν”, βέβαια.
Αν ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές.
Αν τις έχει κερδίσει με διαφορά που θα του επιτρέπει να είναι ο ίδιος πρωθυπουργικός της μετεκλογικής κυβέρνησης.
Αν το Κίνημα Αλλαγής έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που θα επιτρέπει τη συγκρότηση “προεδρικής πλειοψηφίας” το 2020, προκειμένου να αποτραπούν οι επαναληπτικές εκλογές… της απλής αναλογικής.
Οι εμπνευστές των σχετικών σεναρίων, στέκονται και στην “αλλεργία” που προκαλεί ο “καραμανλικόςΠροκόπης Παυλόπουλος σε αρκετούς από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη, κυρίως εκείνων που προέρχονται από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ, και θα έβλεπαν στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου την ιδεώδη λύση για αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο.
Προσθέστε στα παραπάνω και την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2016, και το… σενάριο είναι έτοιμο.
Δεν ακούγεται ιδιαίτερα… μη λογικό, τα πολλά “αν” που το συνοδεύουν ωστόσο, το καθιστούν τουλάχιστον πρόωρο.

ysterografa.gr