Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης υπέγραψε τη σύμβαση «Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών από διαβρώσεις στην ΠΕΟ Κορίνθου-Πατρών» στο Δερβένι.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEXhyphenhyphen4Bd6BilngBAppQTYFkCkcuPeC1QBEI7jEHHvfyHvjTIn-ZSaZPTibDw9iXloE91iGPayXSFJQn_UlKEM7hvgacQm2XhsTFBS8gw8CDDhs_NR9wX_roI4BAtwqIKAsxXdYV7s6vtE/s400/%CE%A6%CF%89%CF%84.2.jpg


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης υπέγραψε την σύμβαση του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών από διαβρώσεις της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών στη θέση Δερβένι» συνολικού προϋπολογισμού 1.770.000 ευρώ.



Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες:



Θα κατασκευαστούν αλληλοτεμνόμενοι φρεατοπάσσαλοι σε βάθος 20,60 μέτρων για συνολικό μήκος επέμβασης 200 μέτρων σε συνέχεια της ακτομηχανικής μελέτης του έργου «Αποκατάσταση διαβρώσεων τμήματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών από την δράση του κυματισμού του Κορινθιακού»



Στη συνέχεια για την προστασία των κτισμάτων, θα κατασκευαστεί κεφαλόδεσμος διαστάσεων 1,40Χ0.90 σε όλο το μήκος της επέμβασης. Επίσης θα γίνει θωράκιση του έργου με τοποθέτηση φυσικών ογκολίθων ατομικού βάρους 4-6 τόνων.

Τέλος, για την δημιουργία επιπέδου πρόσβασης στις οικίες θα επιχωθεί η επιφάνεια πίσω από τον κεφαλόδεσμο με κατάλληλα υλικά για την διαμόρφωση καταστρώματος πλάτους περίπου 5 μέτρων.



Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Η προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να ολοκληρώσει την προστασία των ακτών Κόρινθος-Όρια Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση της, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τεχνικές υπηρεσίες λόγω του φαινομένου της διάβρωσης»

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου