Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας & Χορωδίας Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Ρέντη στο Κηποθέατρο Νίκαιας στις 6 Ιουνίου 2018, με Ελεύθερη Είσοδο.

Εμφάνιση ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ 6ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2018.jpg 
Μία ακόμη συναυλία, στο πλαίσιο στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, θα δώσει στις 6 Ιουνίου 2018, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου & Βιολονίστα, Αλέξανδρου Χαλάψη.

 Εμφάνιση ΧΑΛΑΨΗΣ.jpgΕμφάνιση ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ-ΓΙΩΡ. ΓΚΟΛΓΚΑΡΗΣ.jpg
Το να έχει ένα Δημοτικό Ωδείο, Συμφωνική Ορχήστρα, όσο αυτονόητο είναι για την μουσική κουλτούρα της Ευρώπης, τόσο σπάνιο είναι για τα Ελληνικά μουσικά δεδομένα. Συμφωνικές Ορχήστρες που τον πυρήνα τους αποτελούν οι σπουδαστές των Ωδείων, διαθέτουν ελάχιστα Ωδεία σε όλη την Ελλάδα. Η Ορχήστρα  συστήθηκε το 2011 και όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει πάρα πολλές συναυλίες, με ρεπερτόριο κλασικών συνθετών, σύγχρονων μουσικών δημιουργών αλλά και σημαντικών ενορχηστρωτών. 
Μεταξύ άλλων ενορχηστρώσεις ειδικά για την ορχήστρα, έχουν κάνει οι κορυφαίοι Έλληνες Ενορχηστρωτές, Κώστας Γανωσέλης, Γιάννης Σαμπροβαλάκης και Αλέξανδρος Χαλάψης που έχει αναλάβει την διδασκαλία και την διεύθυνση της Ορχήστρας
 Εμφάνιση ΒΑΝΕΣΑ ΚΑΛΚΑΝΗ.jpg
Σολίστ στις συναυλίες της ορχήστρας, έχουν εμφανισθεί οι καθηγητές του Ωδείου, Γιώργος Γκόλγκαρης, Στέλιος Γκόλγκαρης, Βανέσσα Καλκάνη, Βασίλης Μαστοράκης, Αντώνης Μυτακίδης,  Δημήτρης Παπαθεοδώρου, Μιχάλης Σουρβίνος, αλλά και τραγουδιστές, όπως ο Λάκης Χαλκιάς, ο Δημήτρης Λογαράς και ο Βασίλης Χαραλάμπους.
Στην συναυλία της 6ης Ιουνίου, θα συμμετέχουν εκτός της Συμφωνικής Ορχήστρας, η Χορωδία του Ωδείου, υπό την Διεύθυνση του Θανάση Μιχαλόπουλου, το Χορωδιακό Σύνολο Nikea Chorus Ensemble, υπό την Διεύθυνση της Βανέσσας Καλκάνη, ενώ θα συμπράξουν ως Σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα, το Κιθαριστικό Ντουέτο Γιώργου Γκόλγκαρη & Βασίλη Μαστοράκη και η Σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη. 
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα γνωστών κλασικών συνθετών, καθώς και αποσπάσματα από το "Άξιον Εστί", του Μίκη Θεοδωράκη. 
Ώρα Έναρξης 20.30 με Είσοδο Ελεύθερη, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου & Προύσσης)
Εμφάνιση ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΔΗΜΟΥ.png 
Εμφάνιση ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟΥ.jpg 
Εμφάνιση LOGO Χορωδίας Νίκαιας-Ρέντη.png
Εμφάνιση LOGO Nikea Chorus Ensemble.pngΕμφάνιση LOGO Συμφ. Ορχ. Νίκαιας-Ρέντη.pngStelios Gol