Κυριακή 13 Μαΐου 2018

30α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Σύλλογο του Πύργου και τον ΑΠΣ Απόλλωνα Δυτικής Αττικής συνδιοργάνωσαν τα 30α Κυριακίδεια, στον Πύργο Κορινθίας υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.Υ.
Τα Κυριακίδεια, οι καθιερωμένοι αγώνες ανώμαλου δρόμου, προς τιμήν του αείμνηστου Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, χρυσού νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946, συγκέντρωσαν για άλλη μια φορά δρομείς κάθε ηλικίας καθώς και πλήθος θεατών.
31959574 1832356526785750_6352926903380213760_n
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, το παρόν έδωσαν ο κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, επίσης ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ηλίας Νιάρρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Κάσσιος, Παναγιώτης Καλύβας και Μάνος Αλογογιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αναστάσιος Γκιολής, κ. Νίκος Κεκερής, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύργου κ. Προκόπης Βυζάς και η Πρόεδρος του Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλλη.
Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία του κ. Μιχάλη Κίμωνος προέδρου της κοινότητας Στατού – Αγίου Φωτίου, γενέτειρας του Στέλιου Κυριακίδη, όπου και συζήτησαν με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πύργου κ. Προκόπη Βυζά για την αδελφοποίηση των δύο χωριών.
Μετά το πέρας των αγώνων, ο κ. Κίμωνος κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη του Μαραθωνοδρόμου και ο κ. Ανδρικόπουλος απεύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη τους αθλητές, ανακοίνωσε την παραχώρηση αίθουσας στον Πύργο Κορδή, που θα εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα του Στέλιου Κυριακίδη.