Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 Μαΐου -Εσωκομματικες Εκλογές ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Τι ψηφίζουν στη ΔΗΜ.Τ.Ο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

 https://www.startmedia.gr/wp-content/uploads/2018/04/nd-ekloges.jpeg
Στις κάλπες προσέρχονται αύριο Κυριακή 155.335 μέλη της Νέας Δημοκρατίας που καλούνται να εκλέξουν νέες διοικήσεις στις νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις του κόμματος σε όλη τη χώρα, καθώς επίσης και 1.000 συνέδρους οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη κομματική βάση στα δύο επόμενα τακτικά συνέδρια.
Η ψηφοφορία αρχίζει στις 9 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι ανανέωσαν την εγγραφή τους ή εγγράφηκαν για πρώτη φορά μέλη της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τις 5 Μαΐου, καταβάλλοντας την προβλεπόμενη ετήσια συνδρομή ύψους 12 ευρώ.
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα ψηφίσει το πρωί της Κυριακής σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη εκλογική αυτή διαδικασία, που, όπως δηλώνει, δεν αφορά μόνον τη Νέα Δημοκρατία.
«Αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της» ανέφερε σε δήλωσή του.

Και, όπως πρόσθεσε, πολλοί πριν από 30 μήνες όταν ανέλαβε την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης του έλεγαν ότι οι ιδέες αυτές θα μείνουν μόνον στη θεωρία. «Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης», τόνισε ο ίδιος.
Που και ποιοι ψηφίζουν
Τα ταμειακώς εντάξει μέλη της ΝΔ μπορούν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν από τον ειδικό διαδραστικό χάρτη που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος. Μπορούν να ψηφίσουν μόνο στο εκλογικό κέντρο της τοπικής οργάνωσης στην οποία είναι εγγεγραμμένοι και για να ασκήσουν το δικαίωμά τους είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας οδήγησης και όχι η κάρτας μέλους για όσους δεν την παρέλαβαν.
Όπως υποστηρίζουν επιτελείς της Πειραιώς, ο αριθμός των μελών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία είναι «πρωτοφανής τόσο για τα δεδομένα της χώρας μας, όσο και στην Ευρώπη».
«Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι η Νέα Δημοκρατία σήμερα αποτελεί το κόμμα με την -αναλογικά- ισχυρότερη βάση ενεργών μελών όχι μόνο μεταξύ των ελληνικών, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων», αναφέρουν. Ενώ επισημαίνουν ότι από το σύνολο των 155.335 γαλάζιων μελών, οι 27.896 έγιναν μέλη της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά.
Περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην πλέον δυναμική ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών, ενώ το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες. Επίσης το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί, το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και το 4,4% στην υγεία.
Οι εκλογές γίνονται σε όλους τους νομούς και σε εκατοντάδες πόλεις της χώρας. Έχουν στηθεί κάλπες παντού και σε κάθε μια εξ αυτών είναι κατά μέσο όρο εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 2.500 πολίτες.
Σε περισσότερες από 60% των ΝΟΔΕ αναμετρώνται δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, ενώ εκτιμάται ότι το ποσοστό ανανέωσης των μελών των προεδρείων των οργανώσεών μας θα ξεπεράσει το 50%.

Στο Ξυλόκαστρο η ψηφοφορία  θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
Στις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου 2018, υποψήφιοι είναι οι κάτωθι:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

(μόνο ένας (1) σταυρός προτίμησης)

ΚΟΡΔΩΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Παναγιώτη
ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Γεωργίου
ΤΑΓΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου


ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

(μέχρι τρεις (3) σταυροί προτίμησης)


ΚΑΚΑΒΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευαγγέλου ΚΑΣΙΜΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ (ΙΩΑΝΝΑ) του Γεωργίου ΚΟΣΜΑ ΙΩΑΝΝΑ του Γεωργίου ΚΟΥΜΠΟΥΝΗΣ ΗΛΙΑΣ του Βασιλείου ΜΑΝΑΒΗ ΕΛΕΝΗ του Παναγιώτη ΜΕΛΕΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Αντωνίου ΜΠΛΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παναγιώτη ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Λουκά ΠΑΣΣΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Σταματίου ΠΛΑΣΣΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χρήστου ΡΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Γεωργίου ΣΟΥΦΡΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αναστασίου ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του Κωνσταντίνου ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Γεωργίου ΦΙΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) του Γεωργίου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

(μόνο ένας (1) σταυρός προτίμησης)


ΔΕΝΔΡΙΝΕΛΛΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ του Χρήστου
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Δημητρίου


ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

(μέχρι τρεις (3) σταυροί προτίμησης)
ΓΚΙΟΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Γεωργίου ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Χρήστου (συζ. Γρουμπού) ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Δημητρίου ΓΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σπυρίδωνα ΓΡΟΥΜΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΜΟΡΓΚΑΝ) του Βασιλείου ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΙΤΕΡ) του Χρήστου ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ του Σωτηρίου ΚΕΚΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αριστείδη ΚΟΥΡΟΥΜΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Ηλία ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γρηγορίου ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ ΕΛΕΝΗ του Κίμωνα ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χρήστου ΠΑΤΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ του Κωνσταντίνου ΡΑΧΑΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευρυπίδη ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του Παναγιώτη ΤΣΟΚΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Στυλιανού ΤΣΟΥΡΑΠΑ ΑΝΝΑ του Βλασίου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ

(Μέχρι τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης)


ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΕΝΑ) του Δημητρίου
ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Παναγιώτη
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αχιλλέα
ΔΕΝΔΡΙΝΕΛΛΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ του Χρήστου
ΔΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΕΝΤΥ) του Βλασίου
ΚΕΚΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου
ΚΟΣΜΑ ΙΩΑΝΝΑ του Γεωργίου
ΚΟΤΟΥΛΑΣ ΖΗΣΗΣ (ΣΑΚΗΣ) του Χρήστου
ΚΟΥΤΜΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΕΒΙΤΑ) του Δημοσθένη
ΚΟΥΤΣΟΓΚΙΛΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ του Αντωνίου
ΜΑΝΑΒΗ ΕΛΕΝΗ του Παναγιώτη
ΜΕΛΕΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Αντωνίου
ΜΠΙΤΖΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Μιχαήλ
ΠΑΣΣΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Σταματίου
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΑΝΝΑ) του Γεωργίου
ΡΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου
ΣΟΥΦΡΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αναστασίου
ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του Κωνσταντίνου
ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γεωργίου
ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου
ΤΣΙΟΥΓΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Κωνσταντίνου
ΦΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου