Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Τελευταίο αντίο αυτή την ώρα στον ήρωα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο


Στη θλίψη έχει βυθιστεί το Μορφοβούνι Καρδίτσας, την ιδιαίτερη πατρίδα του πιλότου της Π.Α. Γιώργου Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη με τις σημαίες να είναι μεσίστιες.

Η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία του χωριού, ενώ στις 14:00 ξεκίνησε η νεκρώσιμη ακολουθία στον τόπο καταγωγής του.
Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Μαίρη, οι γονείς του και ο αδερφός του Χρήστος. Η σύζυγός του δεν άντεξε τον πόνο. Κατέρρευσε, λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του. Λίγο πριν
αποχαιρετίσει τον άνθρωπό της, τον πατέρα των παιδιών της, τον άνθρωπο που το 2007 ξεκίνησε το ταξίδι της κοινής τους ζωής. Δεν άντεξε και λιποθύμησε.
Χρειάστηκε να την πάρει φορείο για να τη μεταφέρει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στην εκκλησία για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Ραγίζει καρδιές το μήνυμα των δυο παιδιών του. «Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας».
Στην εξόδιο ακολουθία παρίσταται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, ο υπουργός Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης. Στον Μορφοβούνι μετέβη επίσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης όπως και ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Τραγική φιγούρα η σύζυγος του σμηναγού, η οποία είχε μιλήσει μαζί του πριν απογειωθεί για τη μοιραία πτήση. «Σ’ αγαπάμε, να προσέχεις. Ο Θεός μαζί σου», ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσε ο Γιώργος Μπαλταδώρος από την σύζυγό του, όπως αναφέρει το «Ε».
Οι γονείς και η σύζυγος του άτυχου πιλότου έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής στο πατρικό στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.
Το κλίμα ήταν και είναι βουβό από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο άτυχος χειριστής έχασε τη ζωή του όταν συνετρίβη το Mirage 2000-5 την Πέμπτη το μεσημέρι ανοιχτά της Σκύρου.
Ανθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας έλεγαν, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ότι ο πατέρας του έχει καταρρεύσει, ενώ η μητέρα του είναι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο με μία μπλούζα του ήρωα πιλότου στην αγκαλιά και δεν θέλει ή δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί.