Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Μοιραίοι αντάμα…




Συνάδελφος, με πατριωτική συνείδηση και αίσθημα ευθύνης απέναντι στα εθνικά συμφέροντα, δεν θα αναφερθεί σήμερα ούτε στα έργα και τις ημέρες του υπουργού Εθνικής Αμυνας, από την ανάληψη του κρίσιμου χαρτοφυλακίου ως σήμερα, ούτε και στη ζημία που προκαλεί αδιαλείπτως στη χώρα.

Να μη ρίξουμε νερό στο μύλο των «απέναντι», καταγράφοντας όσα μπορεί να είναι χρήσιμα σε κακόπιστους γείτονες. Η ώρα να αποδοθούν ευθύνες ας περιμένει.
Αλλωστε και η όποια αξιολόγηση της ζημίας είναι χωρίς νόημα σήμερα που το πένθος για τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο είναι πανελλήνιο. Δεν υπάρχει Ελληνας να μη σκεφτεί την προσφορά του στην πατρίδα, αλλά και την οικογένεια που άφησε πίσω του. Η Βουλή χθες έκανε το πρώτο βήμα. Φτάνει η ορφάνια της οικογένειάς του.
 Ας μη γίνει βαρύτερη από την ανέχεια.
Οταν οι πιλότοι μας πετούν ώρες ατελείωτες για να υπερασπιστούν την πατρίδα κι όταν αναγκάζονται να δοκιμάζουν συνεχώς τα όρια της αντοχής τους, το λιγότερο που οφείλει ο υπουργός των εμπρηστικών δηλώσεων, των εθνικιστικών κορονών και του κουνήματος του δακτύλου είναι να σιωπά. Φτάνει και η ενασχόλησή του στο twitter εν ου παικτοίς, είτε εξοργίζοντας τους πολίτες είτε προκαλώντας τον σαρκασμό των «απέναντι», καθώς του θυμίζουν ότι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου η τουρκική ακτοφυλακή τον παρεμπόδισε να πλησιάσει στα Υμια. Το στεφάνι, στη μνήμη των τριών νεκρών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, ρίχτηκε στη θάλασσα, από το κατάστρωμα της κανονιοφόρου «Νικηφόρος», αρκετά μίλια μακριά από το ακριβές σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο…
Αλλά δύσκολα βρίσκει κανείς και τις λέξεις για να περιγράψει την ευθύνη του πρωθυπουργού. Πρόσφερε το υπουργείο της Εθνικής Αμυνας στον Πάνο Καμμένο για να διασφαλίσει την ισχνή πλειοψηφία που του εξασφάλισε την πρωθυπουργική καρέκλα στο Μαξίμου. Είναι τραγικό ότι έκανε την παραχώρηση έχοντας αποδείξεις ότι ο εταίρος του θα ήταν ανεξέλεγκτος ως επικεφαλής της Αμυνας της χώρας, έχοντας, μάλιστα, να διαχειριστεί τη μόνιμη και αδιάλειπτη επιθετικότητα της Τουρκίας.
Δύσκολα κάποιος αναδεικνύεται ως ο απόλυτος συνδυασμός της επιπολαιότητας, της ανευθυνότητας, της ανωριμότητας, της υπέρμετρης φιλοδοξίας και όλα αυτά «δεμένα» με ασύλληπτη βλακεία. Είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν «βόμβα», που ανεξέλεγκτα απασφαλίζει.
Ο πρωθυπουργός έχει μαύρα μεσάνυχτα από την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν είχε βρεθεί έστω βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, από την Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, να τον ενημερώσει ότι ο Καμμένος δεν είναι η μπαλαρίνα του Βέτα, αλλά ταύρος εν υαλοπωλείω, ίσως θα αντιλαμβανόταν πόσο προτιμότερες είναι οι εκλογές.
Δεν υπάρχει αυτόχειρας στη Βουλή ως αντικαταστάτης του κυβερνητικού εταίρου. Προσευχόμαστε να μη γίνει, εντέλει, ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα…
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου