Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Εκκενώθηκαν χωριά, ενώ οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια

Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Εκκενώθηκαν χωριά [Βίντεο] | in.gr
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο στην Ηλεία δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.
Οι 40 πυροσβέστες, που βρίσκονται στην περιοχή με 20 οχήματα, προσπαθούν να προστατεύσουν τις οικίες των χωριών Σκυλλουντία και Νέα Σκυλλουντία από την πυρκαγιά που ξεκίνησε το απόγευμα από τη Φρίξα.
Στις προσπάθειές τους συνδράμουν ένα πεζοπόρο τμήμα, εργαζόμενοι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και της περιφερειακής ενότητας Ηλείας με
μηχανήματα, καθώς και ιδιώτες με υδροφόρες.
Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι των δύο χωριών απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία, προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανείς.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο σπεύδουν και άλλες δυνάμεις, οι οποίες θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες που γίνονται αντιληπτές στη δασική περιοχή.
Η φωτιά μαίνεται σε τρία μέτωπα, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας – Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος, στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια, που βρίσκεται απέναντι από την Αρχαία Ολυμπία.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Μπαλιούκος, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την φωτιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκυλλουντίας, ενώ στη Φρίξα έχει σταματήσει εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική».
«Αυτό που μας ανησυχεί είναι το γεγονός ότι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις» συμπλήρωσε ο δήμαρχος της περιοχής.
«Η φωτιά είναι ορατή από εδώ, αλλά είναι μακριά» τόνισε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, σημειώνοντας ωστόσο ότι «εμείς είμαστε σε επιφυλακή, διότι πνέουν ισχυροί και για αυτό, τόσο ο δήμος, όσο και η Πυροσβεστική έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα».