Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

5.jpg
Σε μία οργανωμένη επίθεση παραπληροφόρησης και προπαγάνδας, «δημοσιογραφικά» συγκροτήματα επιχείρησαν να εμφανίσουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ως περίπου ένα γραφικό συνταξιούχο που απλά καταλαμβάνει μία θέση στο κοινοβούλιο και είναι έτοιμος να την παραχωρήσει στο «νέο αίμα» που έχει
ανάγκη η ΝΔ κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και ποιο είναι αυτό το νέο αίμα; Ο Βενιζέλος, ο Θεοδωράκης, ο Λοβέρδος, η Διαμαντοπούλου, ο Μάνος, ο Σκυλακάκης,  ο υιός του Παπαντωνίου και άλλοι του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ ή της νεοφιλελεύθερης και φασιστικής κουλτούρας.
Πάμε στα ψευδή δημοσιεύματα:
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τα ψευδή δημοσιεύματα, συνάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του δήλωσε έτοιμος να αποχωρήσει για να βοηθήσει την «ανανέωση» του κόμματος, έτσι όπως την οραματίζεται ο πρόεδρος του κόμματος. Και πως την οραματίζεται; Μα το έχει αποδείξει, αποθεώνοντας καθημερινά το ΠΑΣΟΚ και ειδικά τον Κώστα Σημίτη και επιπλέον αποδεχόμενος ταπεινά τη σχετική σύγκληση όπως την υποδεικνύει και ο Αντώνης Σαμαράς με τη συγκατάθεση του Άδωνι Γεωργιάδη. Εδώ δεν πρέπει να ξεχνούμε πως είναι γνωστές οι προσωπικές και ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις των διδύμων Σαμαρά – Βενιζέλου και Γεωργιάδη – Λοβέρδου. Δεν τις καταδικάζουμε όμως είναι ένα δυνατό στοιχείο που χρειάζεται να σημειώσουμε.
Πάμε τώρα να απαντήσουμε στα ψεύδη του δήθεν ρεπορτάζ που παίχτηκε παράλληλα ως «αποκλειστικότητα» από τουλάχιστον τρεις εφημερίδες ( Παραπολιτικά, Το Παρόν).
Η αλήθεια:
  1. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι είναι στρατιώτης της παράταξης, έτσι όπως αυτή προσδιορίζεται από τις ιδρυτικές της αρχές και αξίες και χωρίς καμία μετάλλαξη. Του τόνισε όμως και πρώτα απ’ όλα πως είναι στρατιώτης της Πατρίδας και τη βάζει πάνω από κόμματα (όταν αυτά δεν την υπηρετούν).
  2. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως οι αποφάσεις για τη στρατηγική και τα πρόσωπα βαρύνουν τον τελευταίο και πως οι ακραίες φωνές και η συνεχής εναλλαγή θέσεων, θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα εις βάρος του κόμματος.
  3. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως η κοινωνία δεν ανέχεται ψεγάδια και πως όσοι βαρύνονται με δικαστικές υποθέσεις, θα πρέπει έστω και προσωρινά να απομακρύνονται.
  4. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα και το τελικό αφήγημα για την κοινωνία να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς.
  5. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θα πρέπει να προσέξει τα εθνικά θέματα γιατί οι περιστάσεις απαιτούν ομόνοια και όχι διχασμό. Του υπενθύμισε την πάγια θέση της κεντροδεξιάς παράταξης, πρώτα η πατρίδα και μετά το κομματικό όφελος.
  6. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεν δέχθηκε καμία συγκεκριμένη πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δραστηριοποίησής του επί του προεκλογικού αγώνα ή επί θεμάτων στρατηγικής, όπως ψευδώς διαρρέεται.
  7. Κανένας συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν μίλησε με κανένα δημοσιογράφο – όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα – για να του δηλώσει ότι παραιτείται ή εξαφανίζεται, ο πρώην Πρόεδρος, προς χάρη της δήθεν ανανέωσης.
Και πάμε τώρα στο φρεσκάρισμα της Μνήμης:
  1. Η ηγεσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη ΝΔ, επανέφερε την πληγωμένη κεντροδεξιά (από το σιβηρικό δημοψήφισμα και τη μνημονιακή διακυβέρνηση Σαμαρά) στο κάδρο των πατριωτικών επιλογών των πολιτών. Απόδειξη, όχι μόνο το 29% στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 αλλά και η λύσσα με την οποία πολεμήθηκε εσωκομματικά και από ξένα συμφέροντα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη της ηγεσίας του κόμματος. Με λίγα λόγια κανείς εκ των «νταβατζήδων» δεν ήθελε μία ΝΔ μεγάλη πατριωτική και Καραμανλική.
  2. Το 2015 η ΝΔ μετά από πολύωρη συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού της οργάνου και με Πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αποφάσισε να ψηφίσει τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ.Τότε, εισηγητής ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ΝΔ με Πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ΔΕΝ ψήφισε μέτρα, αλλά μόνο το γενικό πλαίσιο και στόχους προγράμματος που σε τελική ανάλυση ήταν «προϋπόθεση» της γνωστής κατάληξης των διαπραγματεύσεων Τσίπρα.
  3. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει αποδείξει πως είναι ένας πιστός στρατιώτης της κεντροδεξιάς παράταξης με μεγάλο σεβασμό στην ιστορία και τους αρχηγούς του κόμματος, με ιδεολογική βάση την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και κυρίαρχο μέλημα τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς. Πάνω απ’ όλα όμως, πάνω από την παράταξη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, βάζει το εθνικό συμφέρον. Αυτό το έκανε πολιτική πράξη ως υπουργός εθνικής άμυνας, ως Πρόεδρος Βουλής και ως αρχηγός κόμματος. Μία τέτοια προσωπικότητα, έχει κάθε δικαίωμα – και πρέπει να το κάνει – να μιλά για τους όρους και τις προϋποθέσεις εθνικής συνεννόησης. Ειδικά τους καιρούς της κρίσης που ιστορικά είναι αφετηρία για αλληλοσπαραγμούς και εθνικές ήττες.
  4. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρεμβαίνει μόνο για τα εθνικά θέματα και για εκείνα τα σοβαρά της κοινωνικής συνοχής και σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί ως κομματάρχης. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν είναι ένας «Αντώνης Σαμαράς».
  5. Πολλοί, μετά τη μεγάλη ανάκαμψη της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, έσπευσαν να γίνουν προφήτες, σωτήρες και άλλα παρόμοια. Το κυρίαρχο όμως χαρακτηριστικό, είναι ότι αυτοί που αμφισβήτησαν την ηγεσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τη μεγάλη πατριωτική συσπείρωση που είχε καταφέρει , στήριξαν τη σπίλωση στην παράφραση της πρόσφατης ιστορίας, ότι δηλαδή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ψήφισε τα μέτρα του Μνημονίου και ότι η κουβέντα του για εθνική συναίνεση σε σπουδαία εθνικά ζητήματα θα οδηγούσε σε συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι ίδιοι που είχαν αλλοιώσει την πραγματικότητα ήταν ταυτόχρονα ακροδεξιά στοιχεία ή Σημιτικής προέλευσης που κατά τις εθνικές εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 απείχαν από τη μεγάλη μάχη της κεντροδεξιάς.
  6. Η ιστορία απέδειξε πως η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι ένα λάφυρο για όλους όσοι ψάχνουν ένα κόμμα ισχυρό και δυνατό, ικανό να ηγηθεί στη μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή. Είναι όμως μεγάλο κόμμα γιατί έτσι το έκανε ο Κώστας Καραμανλής το 2004, έτσι το ξαναέκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το 2015. Αυτοί που τους πολέμησαν με λάσπη και ύβρεις σήμερα βρίσκονται στα πρώτα έδρανα με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Tο μεταλλαγμένο πλέον κόμμα,  με αυτές τις ιδεολογικές αλλοιώσεις, τις απολιτίκ αντικοινωνικές συμπεριφορές αλλά και τις διώξεις κατά του Καραμανλισμού, είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει όχι την αυτοδυναμία, αλλά να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
Έχοντας ως περισσότερο πιθανό σενάριο το τελευταίο, ότι δηλαδή η ΝΔ είτε θα κερδίσει οριακά το ΣΥΡΙΖΑ είτε θα χάσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να δημιουργήσει ένα κόμμα με στελέχη απόλυτα ελεγχόμενα. Σε αυτή τη λογική της συρρίκνωσης και όχι της διεύρυνσης, Καραμανλής, Μεϊμαράκης, Κακλαμάνης, Βλάχος, Κασαπίδης, Χαρακόπουλος, Στυλιανίδης, Βούλτεψη και άλλοι πολλοί, στο νέο κόμμα Μητσοτάκη, δεν χωρούν.
Το σύστημα της παραπληροφόρησης θα επιχειρήσει με ένταση σε τρεις (γνωστούς) άξονες:
  1. Την απαξίωση των ανωτέρω στελεχών ως δήθεν γραφικών και παραιτημένων.
  2. Την εμπλοκή των Παυλόπουλου, Καραμανλή, Μεϊμαράκη με ψευδείς ειδήσεις για τις αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σχετικά με τη συντήρηση του γνωστού σεναρίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Καραμανλικών. Θυμόμαστε έντονα τη διάψευση Καραμανλή σε σχετικό δημοσίευμα των Παραπολιτικών για δήθεν συνεννόηση Καραμανλή – Τσίπρα. Ακόμη εδώ είχαμε δώσει τη σωστή διάσταση για τη συνάντηση Καραμανλή – Γεωργιάδη. Θυμόμαστε και ζούμε τον πόλεμο λάσπης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τα όσα αναφέραμε για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την σπέκουλα της προεκλογικής του περιόδου (εθνικές και εσωκομματικές).
  3. Την ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά ως της μοναδικής επόμενης επιλογής για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Είνικαι μία από τις επιταγές του Κυριάκου Μητσοτάκη για την παρεχόμενη «τεχνογνωσία» στις εσωκομματικές εκλογές και το Μνημονιακό υπουργιλίκι φυσικά.
Επίλογος:
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης,  ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ. Είναι παρών σε ότι αφορά την πατρίδα με οδηγό τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό. Και είναι παρών όχι με λόγια, αλλά με πολιτικό μανιφέστο, με γνώμονα τη σωτηρία των Ελλήνων και όχι των αριθμών.
Υ.Γ.
Κάποιοι «έξυπνοι» εισηγούνται εκπλήξεις ψευτοανανέωσης στα ψηφοδέλτια. Εισηγούνται να φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων τα ιστορικά στελέχη της παράταξης και να εκβιάσουν την όποια αντίδραση για χάρη της δήθεν ενότητας και της δήθεν απώλειας της μεγάλης νίκης… Ας το ξανασκεφτούν. Ή καλύτερα, ας προσέξουν, γιατί ίσως να μην προλάβουν να παίξουν τέτοιο χαρτί, εις βάρος της κεντροδεξιάς παράταξης και εις βάρος της πατρίδας μας. Καθαρές κουβέντες!
ΦΩΣ!
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com