Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΕΒΡΟΣ FAKE NEWS

Ένα από τα πιο αποκαλυπτικά πρώτα θέματα που φέρνει η παγίδα της Τουρκίας στον ποταμό Έβρο, στην οποία το πιθανότερο είναι να πέσει η ίδια μέσα, και καθημερινά βγαίνει σε πρώτη προβολή στις οθόνες μας, είναι το κρίσιμο στοιχείο για τον υβριδικό πόλεμο, τα fake news. Από την πρώτη στιγμή αιχμαλώτισης τα fake news στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ασχολούνται με τα αμυντικά θέματα, "βομβαρδίζουν" δυστυχώς την ελληνική κοινή γνώμη και κυρίως τους μηχανισμούς λήψης πολιτικών και στρατιωτικών αποφάσεων με ψευδείς ειδήσεις, εξυπηρετώντας, εν γνώσει ή εν αγνοία τους αδιάφορο, ανθελληνικούς μηχανισμούς διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Ασφαλώς και ανέξοδα επιδιώκεται η παρεκτροπή των διεθνών σχέσεων των δύο συμμαχικών κατά τα άλλα Κρατών και το ρήγμα τόσο στις ίδιες όσο και σε διεθνείς οργανισμούς.

Τελευταίο κρούσμα, σύμφωνα με τον έγκυρο ιστότοπο militaire, (https://www.militaire.gr/den-katigorounte-gia-kataskopia-ellines-stratiotiki/) η ψευδής είδηση που μετέδωσε η ΕΡΤ από την Τουρκία περί κατηγορίας κατασκοπείας στον Έλληνα Αξιωματικό και τον Έλληνα Υπαξιωματικό, διευκολύνοντας τους παραγωγούς αυτής της διεθνούς φάρσας. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες δημιουργίας αισθήματος ηττοπάθειας και εξόργισης του ελληνικού λαού και κυρίως των ηγετών του, το μόνο πραγματικά που επιτυγχάνεται είναι να αποδεικνύεται η διείσδυση των παρακρατικών και ξένων υπηρεσιών στα μέσα ενημέρωσης της ελληνικής κοινής γνώμης, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει, εξεταστεί και ελεγχθεί από τους αρμοδίους. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν συγκεκριμένες χώρες με μακρά παράδοση κυριαρχίας στην προπαγάνδα καθώς και διεθνείς παρακρατικές ομάδες που έχουν διαβεί το Ρουβίκωνα και αυτή τη φορά στην προσπάθειά τους να διαλύσουν την Ελλάδα.

Τα fake news, η διαστρέβλωση δηλώσεων και η εξαγωγή τμηματικών συμπερασμάτων, αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθεί ο αντικειμενικός σκοπός αυτής της καλοσχεδιασμένης ενέδρας από την Τουρκία και όποιες άλλες Υπηρεσίες εναπλάκησαν ή γνώριζαν και σιώπησαν, για την επίτευξη του κατάλληλου υβριδικού χτυπήματος, στον κατάλληλο τόπο και την κατάλληλη χρονική στιγμή. Εξάλλου η Ελλάδα μετά από 10 χρόνια "βασανισμού" οφείλει να θεωρείται το μεγαλύτερο κρατικό θύμα σε αυτή τη νέα μορφή πολέμου που στοχεύει στην πολιτική δυσλειτουργία ενός Κράτους μέσα από κεκαλυμμένες ενέργειες και επικοινωνιακή κυριαρχία μέχρι την καταστροφή του.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, της αιχμαλώτισης ενός Έλληνα Αξιωματικού και ενός Έλληνα Υπαξιωματικού, αυτή οφείλεται να αντιμετωπιστεί δυναμικά τόσο όσο και το σοκ που προκάλεσε. Αυτό σημαίνει πέρα από την επιδίωξη της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου, τόσο και τον αμυντικό μας απολογισμό ως προς τα εγκληματικά λάθη που επί δεκαετίες έχουν γίνει όσο και την διπλωματική μας επίθεση για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, πριν έρθει το επόμενο χτύπημα και θρηνήσουμε θύματα εκατέρωθεν. Ασφαλώς οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ιθύνοντες γνωρίζουν καλύτερα τους κατάλληλους χειρισμούς και τις εθνικές αμέλειες σε όλους τους τομείς, που επιφέροντας διαχρονικά απώλειες ισχύος, οδηγούν σε θλιβερές καταστάσεις. Ο χρόνος πλέον κυλά αντίστροφα για τους ίδιους και δεν θα υπάρχει έλεος για απαντήσεις τύπου "Ε, και τώρα, τι θέλατε να κάναμε;" ... 

Thedayaftergr