Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΠΑΡΕ ΑΦΡΙΝ ΔΩΣΕ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Εν μέσω των κρίσεων και αλλαγών της στρατιωτικής ηγεσίας, που συνοδεύτηκε αναπάντεχα και από πολιτικές αλλαγές με τον ανασχηματισμό της κυβερνητικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Τουρκία χαρτογραφεί ελληνικά εδάφη, Καστελλόριζο, Ρω και Στρογγύλη ως περιοχή πολεμικής άσκησής της, τη νύχτα και μέρα της 6ης/7ης Μαρτίου 2018. 
Παράλληλα και κατά μία περίεργη σύμπτωση, Έλληνες αιχμάλωτοι, ένας Αξιωματικός και ένας Υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, ερωτώνται για τις πολεμικές τους γνώσεις στην περιοχή του Έβρου. Τα "παιδιά" που μας αφηγείται η μουσουλμάνα διερμηνέας Τανάν Χουσείν Τουρτογκάν στο ενημερωτικό για τους Έλληνες αιχμαλώτους "Tatiana Live" του καναλιού Epsilon του Ρώσου Ολιγάρχη Ιβάν Σαββίδη, είναι σε απελπιστικά αδύναμη θέση και προφανώς ερωτώνται για "φρέσκιες" απόρρητες πληροφορίες, παρούσες και μελλοντικές θέσεις. Στοιχεία βέβαια που, όπως λένε οι ειδικοί και καλά εκπαιδευμένοι του χώρου των πληροφοριών, είναι λίγο πολύ γνωστά.  Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές ο Έβρος υπήρξε ο φόβος της Τουρκίας πάντα ως η δίοδος των ελληνικών στρατευμάτων προς την Κωνσταντινούπολη και προφανώς παίρνει τα μέτρα της για τις επόμενες ημέρες. Κάποιοι βέβαια αφελείς κάποτε έχτιζαν τάφρους για να την προστατεύσουν, ώστε να μην ανησυχεί...
Η επιθετική υβριδική συμπεριφορά της συμμάχου Τουρκίας πλέον εξελίσσεται καθαρά σε εχθρική.  Το κρίσιμο για την ελληνική ΑΟΖ και τα απίστευτα εντός αυτής ενεργειακά κοιτάσματα της Μεσογείου, το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλορίζου, Ρω και Στρογγύλης "γκριζάρεται" υβριδικά. Με απλές κινήσεις επιδιώκεται να τεθεί υπό αφισβήτηση και με πιθανές λάθος αντιδράσεις στην τουρκική πρωτοβουλία να εξελιχθεί σε εθνική απώλεια. Αναμφίβολα απαιτείται εγρήγορση και ποικιλότροπη απάντηση για τη διάλυση κάθε εχθρικής σκέψης της γείτονας και ανήσυχης Τουρκίας.
Δυστυχώς, η αλλαγή της συμπεριφοράς της Τουρκίας ακολουθεί περιέργως την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της ExxonMobil από το 2006 έως το 2017. Η ExxonMobil είναι γνωστό ότι αποτελεί μία από τις εταιρείες που θα εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου. Στη συνάντηση που παρευρέθη και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα κ.Πάιατ δεν έγινε κάτι γνωστό για τη χώρα μας ακολούθως, πλην τις συνεχείς επικλήσεις του κ.Πάιατ για κάποια αόριστα ατυχήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, στο Μαντείο των Δελφών. Ατυχήματα τόσο όσο να χαθεί κυριαρχία χωρίς όμως να διαρραγούν οι συμμαχικές μας σχέσεις εις όφελος της Ρωσίας.
Εξάλλου, ο γνωστός μας από την επιβολή της δικτατορίας και στην Ελλάδα Henry Kissinger γράφει γλαφυρά στο βιβλίο του "World Order" -το thedayaftergr το συνιστά στους αναγνώστες του και υπεύθυνους αποφάσεων για την εξωτερική και αμυντική διπλωματία- πως οι περιοχές όπου συναντιώνται διαφορετικοί πολιτισμοί θα δοκιμαστούν στη νέα παγκόσμια πραγματικότητα. Δυστυχώς, η Ελλάδα ως διαγχρονικό προπύργιο του δυτικού πολιτισμού εφάπτεται με την ισλαμική και φυγοκεντρο Τουρκία που αναζητά μάταια τη χαμένη ταυτότητά της μέσα σε μία αυτοκρατορική ονείρωξη. 
Εξάλλου, υπάρχει και η διοίκηση της Δωδεκανήσου που σίγουρα δεν θα επιτρέψει την αλλαγή του status quo με την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας...  
 
 
 
 

Thedayaftergr