Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

«Βυσσινί» ψυχή! Προβάδισμα πρόκρισης της Λάρισας με ανατροπή επί της ΑΕΚ

ΑΕΛ – ΑΕΚ: «Βυσσινί» ψυχή! Ανατροπή και προβάδισμα πρόκρισης για τους Θεσσαλούς | Newsit.gr
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιτελικού, η ΑΕΛ έσπασε το αήττητο της ΑΕΚ! Οι «βυσσινί» επικράτησαν 2-1 με ανατροπή στο AEL FC Arena και διατηρούν το ακέραιο τις ελπίδες τους για πρόκριση στον τελικό.
 Πολύ κακό το πρώτο ημίχρονο με την ένταση και το πάθος να ξεχειλίζουν, αλλά
την ποιότητα να... απουσιάζει. Περισσότερο ξύλο παίχτηκε, παρά ποδόσφαιρο, με τους παίκτες των δύο ομάδων να πηγαίνουν πολύ δυνατά στην μπάλα. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, έχασε μία ευκαιρία με τον Λαμπρόπουλο, ωστόσο στη συνέχεια η ΑΕΛ πήρε σταδιακά τον έλεγχο του αγώνα, δίχως όμως να καταφέρει να απειλήσει σημαντικά την εστία του Μπάρκα.
Πάντως στο δεύτερο 45λεπτο οι δύο ομάδες βγήκαν πιο δυνατά και στο 51΄ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο Μοράν έκανε φάουλ για κόκκινη κάρτα στον Ουάλας, ο διαιτητής δεν το έδωσε, με τους αμυντικούς της ΑΕΛ να διαμαρτύρονται έντονα και να αφήνουν τον Μασούντ (οριακό οφσάιντ) να βγει απέναντι στον Μπόζοβιτς, γράφοντας το 0-1. το πρώτο γκολ της καριέρας του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.
Η ΑΕΛ απάντησε αμέσως όταν ο Λαμπρόπουλος μάρκαρε «άτσαλα» τον Ναζλίδη στην περιοχή. Πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο αρχηγός των γηπεδούχων στο 57΄. Στο 63΄ ο κεντρικός αμυντικός Ζίζιτς βρέθηκε σε ρόλο επιθετικού, γύρισε εξαιρετικά στον Ναζλίδη ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 75΄ από φοβερή ατομική προσπάθεια, ο Χριστοδουλόπουλος «ισοφάρισε» τα δοκάρια, ενώ στην επαναφορά ο Μασούντ προσπάθησε να πλασάρε, αλλά έσωσε πάνω στη γραμμή ο Μασούρας. Στο 85΄ τόσο ο Μασούντ, όσο και σε δεύτερο χρόνο ο Μπακασέτας καθυστέρησαν χάνοντας σίγουρο γκολ.
 Στο 90+2΄ η εκπληκτική ασίστ του Λεοζίνιο στον «σεσημασμένο άνθρωπο της τελευταίας στιγμής» Σάντι Κρίζμαν, έκρινε τον ημιτελικό. Ο Κροάτης έγραψε από κοντά το 2-1 δίνοντας πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη ρεβάνς που θα γίνει στο μέσον Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Ηταν η πρώτη ήττα της ΑΕΚ σε οποιαδήποτε διοργάνωση μετά από τις 22 Οκτωβρίου 2017 και 26 αγώνες.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (90+1΄ Γιοβάνοβιτς), Αγκάνοβιτς (81΄λ.τρ. Αγκάνοβιτς), Ντέλετιτς, Κρίζμαν, Ναζλίδης (86΄ Χούμπτσεφ)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (80΄ λ.τρ. Γκάλο), Αϊντάρεβιτς, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (69΄ Κλωναρίδης) 
==========
 Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ΑΕΚ σε οποιαδήποτε διοργάνωση μετά από τις 22 Οκτωβρίου 2017 και 26 αγώνες.
Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν τα πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και τα νεύρα των παικτών των δύο ομάδων. Παραδόξως δεν αποβλήθηκε κανένας. Να σημειωθεί ότι  στο 67΄αποβλήθηκε ο υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης,  ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα είχαν αποβληθεί τρία στελέχη της ΑΕΛ από τον πάγκο της.
Μετά το τέλος του αγώνα, οπαδοί της ΑΕΛ μπήκαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους κι ένας εξ’ αυτών έσπρωξε τον Λαμπρόπουλο, δίχως να ξεφύγει περαιτέρω κατάσταση..
===============
 Πριν ακόμη προηγηθεί η ΑΕΚ (στη φάση που δεν υποδείχτηκε διπλή παράβαση) εξέδωσε την πρώτη ανακοίνωση κατά της διαιτησίας η Λάρισα, ενώ μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού κυπέλλου επανήλθε αναφέροντας πως «νικήσαμε και τα κοράκια»…
Ας ξετυλίξουμε όμως από την αρχή το κουβάρι. Πριν ο Ερικ Μοράν χτυπήσει με πρόθεση τον Αντναν Αγκάνοβιτς (ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης δεν καταλόγισε ούτε φάουλ) και σκοράρει ξεκινώντας από θέση οφσάιντ (έστω και οριακά) ο Σοτζέι Μασούντ (0-1 στο 51’) η ΑΕΛ είχε εκφράσει ήδη δημόσια τη δυσαρέσκεια της για τη διαιτησία.

«Ζήτω η εξυγίανση! Ο πιο καθαρός ημιτελικός της Ελλάδος… Δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξει τίποτα. Η λέξη ντροπή είναι πολύ λίγη γι αυτό που ζούμε» ανέφερε στην πρώτη της ανακοίνωση (στο 0-0).
Παρά την ανατροπή του σκορ και τη νίκη των Βυσσινί (2-1) ο εκνευρισμός της ΠΑΕ δεν είχε ξεθυμάνει στο φινάλε με συνέπεια να ακολουθήσει και δεύτερη επιθετική ανακοίνωση:


«Πάμε ρε ΑΕΛάρα! Νικήσαμε και τα κοράκια. Πόσα οφσάιντ πρέπει να αφήσεις ρε βοηθέ; Δεν φτάνει το φάουλ και το οφσάιντ στο γκολ; Πόσες κόκκινες κάρτες πρέπει να χαρίσεις ρε Ζαχαριάδη; Σε βλέπει ο μπαμπάς σου και χαίρεται!».

Να σημειωθεί απλώς ότι ο βοηθός που δεν κατονομάστηκε είναι ο Κυριάκος Μερκενίδης του συνδέσμου Μακεδονίας.