Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης φέρνει τον Προαστιακό στο Λουτράκι



 Εμφάνιση Q4.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ύστερα από επανειλημμένες συναντήσεις του Δημάρχου Γιώργου Αλκ. Γκιώνη με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνο Βούρδα και τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Μαρία Θελερίτη, Γιώργο Τσόγκα και Γιώργο Ψυχογιό ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου η έλευση του Προαστιακού σιδηροδρόμου με ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή στο Λουτράκι.

Εμφάνιση Q1.jpgΕμφάνιση Q5.jpgΟ Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε στην ένταξη του έργου έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, ποσού 15.000.000,00€ στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ., με την εξεύρεση πόρων και τη δέσμευση του ποσού από το Υπουργείο Ανάπτυξης ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου. Αναλυτικότερα, το έργο αφορά σε μετατροπή της υφιστάμενης μονής μετρικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου σε κανονικού εύρους ηλεκτροκινούμενη γραμμή και την τελική σύνδεσή της με την υπάρχουσα γραμμή που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Αεροδρομίου. Το έργο περιλαμβάνει επίσης, την ανακαίνιση του σιδηροδρομικού σταθμού Ισθμού και τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, την κατασκευή αποβάθρων και δύο σιδηροδρομικών στάσεων: Καζίνο (Μηχανικού) και Λουτρακίου.
Εμφάνιση Q10.jpgΑκολούθησε εκτενής αναφορά από τον Γιώργο Δέδε σε μια δέσμη αναπτυξιακών παρεμβάσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων όπως:
·        το βαρύνουσας σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών έργο αντιπλημμυρικής προστασίας Λουτρακίου ποσού 20.000.000,00€,
·        τη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Δήμου με τη δέσμευση ποσού 750.000,00€,
·        έργα αντιμετώπισης κατολισθήσεων στην περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου ποσού 1.600.000,00€ και
·        την εκπόνηση μελέτης διάβρωσης ακτών του Κορινθιακού με ένταξη και της περιοχής του Σχίνου - ύστερα από πιέσεις της Δημοτικής Αρχής Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη - συνολικού ποσού 4.200.00,00€.
Εμφάνιση Q6.jpgΟ Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας παρουσίασε αναλυτικά τα χρονοδιαγράμματα εργασιών που οδήγησαν στις διαδικασίες ωρίμανσης του έργου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, με την τελική έγκριση των τευχών δημοπράτησης στις 16 Ιανουαρίου 2018. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού και την έκδοση ανακοίνωσης στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου να ανέρχεται σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης ευχαρίστησε από την πλευρά του τους δύο Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου και τους τρεις Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ νομού Κορινθίας για την παρουσία τους στον Δήμο, την αμέριστη συμβολή τους στο έργο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι αλλά και για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις σε έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα που αναβαθμίζουν τον Δήμο μας και βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών μας.
Γραφείο Τύπου

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων