Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Λαμπρός εορτασμός της πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας Υπαπαντής


 Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.
Την πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλσε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Φθιώτιδος

Νικολάου, Κίτρους και Κατερίνης Γεωργίου, Πέτρας και Χερρονήσου Γερασίμου, Καρπενησίου Γεωργίου, Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου, του Επισκόπυ Καρπασίας Χριστοφόρου και του επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Παναγία δεν θα εγκαταλείψει την πατρίδα μας στις δοκιμασίες που διανύει.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν χιλιάδες πιστών για να προϋπαντήσουν τη Θεομήτορα.
Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας και φιλαρμονικές Δήμων της Πελοποννήσου.


Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξιος Χαρίτσης, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εκπρόσωποι των Κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 Μετά την περιφορά της εικόνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός να μας εμπνέει, ιδίως σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, ενότητα και δύναμη και να φυλάσσει πάντα υπό την Σκέπη της την πορεία του Λαού και του Έθνους μας προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης της Πατρίδας και της εκπλήρωσης της αποστολής μας, σύμφωνα με την Ιστορία μας και την προοπτική που μας αναλογεί, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας αλλά και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει».


Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ