Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γεωργίας

Εμφάνιση IMG_2018_02_08_99_1.jpg 
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γεωργίας, κ. Giorgi Margvelashvili, είχε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης. Ο Πρόεδρος της Γεωργίας επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Γεωργίας τόνισε:

«Είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε εδώ, στο ναό της Δημοκρατίας, την Ελληνική  Βουλή, τον Πρόεδρο της φίλης χώρας Γεωργίας. Η επίσημη επίσκεψή σας στην Αθήνα ρίχνει άλλη μία γέφυρα συνεννόησης ανάμεσα στους δύο λαούς και τις ηγεσίες των δύο χωρών σε μια περίοδο όπου είναι πολύ σύνθετη η διεθνής κατάσταση. Είναι γνωστό ότι υπάρχει ευρύ και συνεχώς διευρυνόμενο πεδίο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης είναι γνωστές οι σχέσεις ανάμεσα στους λαούς μας εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε σίγουροι ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας και ιδιαίτερα στις συναντήσεις σας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα δοθεί η δυνατότητα να στηθούν πολύ ισχυρές γέφυρες συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γεωργίας, απαντώντας, υπογράμμισε:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτή τη συνάντηση. Εδώ και 15 αιώνες οι λαοί μας θεμελίωσαν τη στενή σχέση τους και συνεχίζουν ως τις μέρες μας. Η ευρωπαϊκή επιλογή της Γεωργίας δεν είναι σημερινή. Αυτή η επιλογή προς την Ελλάδα και την Ευρώπη έγινε όταν η χώρα μου, η Γεωργία, επέλεξε το Βυζάντιο ως στρατηγικό εταίρο. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ολόψυχα για τη συμπαράσταση που βλέπουμε από την πλευρά της Ελλάδας. Στη γλώσσα μου οι λέξεις ‘‘σοφός’’ και ‘‘Έλληνας’’ είναι ταυτόσημες. Και σήμερα εδώ, στους συναδέλφους, βλέπω αυτή τη σοφή πολιτική».
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας–Γεωργίας κ.κ. Γεώργιος Ακριώτης, Γεώργιος Κασαπίδης και Γεώργιος Δημαράς, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Γεωργία κ. Δημήτριος Καρίμπαλης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης ε. τ., κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Βουλής απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γεωργίας το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, ως ένδειξη τιμής και φιλίας προς τον ίδιο και τη χώρα του. 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης