Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΠΑΟ γλίτωσε το... γενέθλιο κάζο και την ήττα...0-0 με τον Παναιτωλικό

Ο ΠΑΟ γλίτωσε το... γενέθλιο κάζο, «Χ» σε Λάρισα, Τρίπολη
Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από το... κάζο στα 110α γενέθλιά του και με σωτήριες αποκρούσης κράτησε τον Παναιτωλικό στο μηδέν στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League.
Οι «πράσινοι» με βάση την εικόνα του ματς θα πρέπει να αισθάνονται και

τυχεροί με το βαθμό που πήραν. Αν δεν ήταν σε μεγάλη βραδιά ο Βλαχοδήμος, με τρεις σωτήριες επεμβάσεις στο δεύτερο μέρος, ο Παναιτωλικός θα είχε φύγει νικητής από την αναμέτρηση.
Ντεμπούτο με τους «πράσινους» έκαναν οι Κάτσε, Μυστακίδης, ωστόσο, είναι τόσα πολλά τα κενά που υπάρχουν σε όλες τις γραμμές, που η παρουσία τους ήταν αδύνατο να κάνει τη διαφορά.

Το ματς στο πρώτο 45λεπτο ήταν κλειστό, ιδιαίτερα από την πλευρά του Παναιτωλικού, που μπήκε καλά διαβασμένος στον αγωνιστικό χώρο και με σωστή τακτική πέτυχε αυτό που επεδίωξε (να μη δεχτεί γκολ).

Αντεπιθέσεις δεν έβγαλε η ομάδα του Δέλλα, ωστόσο, δεν κινδύνευσε από τους «πράσινους» που ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν. Στα πρώτα 45 λεπτά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την εδαφική υπεροχή, μετά το 20΄ άρχισε να πιέζει περισσότερο, αλλά της έλλειπε η τελική πάσα.

Ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 16΄, με το απευθείας φάουλ του Μοράρ να στέλνει τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του Βλαχοδήμου. Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήρθε στο 24΄, όταν ο Δώνης βρέθηκε... φάτσα με τον Κυριακίδη, αλλά καθυστέρησε όσο χρειαζόταν ο Μοράρ για να στείλει τη μπάλα κόρνερ.


Χωρίς φάσεις ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν μετά το 55΄ στον αγωνιστικό χώρο και να χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Πιο φρέσκια η ομάδα του Δέλλα «άγγιξε» το γκολ στο 59΄, όταν ο Βλαχοδήμος έκανε απίστευτη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Κλέσιο και στη συνέχεια προ της γραμμής ο Οικονόμου απομάκρυνε (του έγινε επιθετικό φάουλ).

Τεράστια διπλή ευκαιρία για τους Αγρινιώτες στο 62΄, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Βλαχοδήμο που έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις σε σουτ των Ντίας και Μαρινάκη. Στο 69΄ το σουτ του Μοράρ από τη μεγάλη περιοχή βρήκε πάνω στον Γιόχανσον, ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Κυριακίδης έκανε μεγάλη απόκρουση στο γυριστό του Μυστακίδη.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κάτσε, Δώνης, Λουντ, Κουρμπέλης (46΄ Μυστακίδης), Άλτμαν (78΄ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (70΄ Κουλιμπαλί)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας):
Κυριακίδης, Περέιρα, Ρόσα (90΄+3 Νταλακούρας), Κλέσιο (78΄ Μπαρμπόσα), Ντίας, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Βασιλούδης (88΄ Χαντάκιας), Μιχάι, Μοράρ.