Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

ΜΙΑ «ΜΠΑΛΚΟΝΑΤΗ» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ημέρες Χριστουγέννων, ημέρες Αναγέννησης και Ελπίδας, που τόσα χρόνια η εξουσία εύχεται και ένας λαός αναμένει να δει, μα ποτέ δεν συναντά. Με μία γενικόλογη και αντιφατική συνέντευξη ο φερόμενος ως επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης μας θύμισε ποιος κάνει κουμάντο σ’αυτή την έρημη χώρα από τη γέννησή της. Ποιος εξαθλιώνει το λαό μας, στέλνει τα παιδιά της στη ξενιτιά και ορίζει τις Κυβερνήσεις του, όπως περιέγραψε πρόσφατα και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής γνωρίζοντας κάτι παραπάνω προφανώς.

Ποιος γκρέμισε την Κυβέρνηση του κ.Σαμαρά είναι γνωστό και καταγεγραμένο. Ποιοι ήταν τα υποχείρια της Αφέντρας, της Ελλάδας και όχι μόνο, που «εκτέλεσε» πρόωρα την εκλεγμένη Κυβέρνηση της Ελλάδας που είχε το θράσος εκτός των άλλων να ξεθάψει και την Αμφίπολη και να κρατά κλειστές τις πύλες του Αιγαίου σε λαθρομετανάστες. Η ιστορία τους κατέγραψε και θα τους μνημονεύει εσαεί.

Δυστυχώς,  ο κ.Μητσοτάκης ενώ στιγματίζει τον κ.Κουβέλη ως τον άνθρωπο που διέρρηξε το Σύνταγμα της Ελλάδας και την τετραετή εντολή του λαού μας για τη διακυβέρνησή του, ο ίδιος αναφέρει ότι κάνει ό,τι μπορεί για να εκφράσει ο λαός τη θέλησή του όσο πιο σύντομα γίνεται, προφανώς με έναν άλλο ανώμαλο τερματισμό της εκλογικής θητείας της σημερινής Κυβέρνησης που επέλεξε ο λαός για μία τεραετία, ένα φαινόμενο επικίνδυνα επαναλαμβανόμενο τις τελευταίες αμαρτωλές δεκαετίες της ηθικής και πολιτικής χρεοκοπίας μας.

Πιο επικίνδυνο όμως για τον κ.Μητσοτάκη και για τη χώρα είναι η εμμονική αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπου οι πολίτες συνταγματικά εκλέγουν τους ταγούς τους για να τους διακυβερνήσουν. Για μία άλλη Κυβέρνηση μιλάει πάλι ο κ.Μητσοτάκης, όπως περιέργως διάφοροι άλλοι είχαν μιλήσει παλαιότερα, για μία Κυβέρνηση με μη εκλεγμένους δημοκρατικά Υπουργούς, που θα προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και από την Πανεπιστημιακή κοινότητα. Ποιοι είναι αυτοί, κ.Μητσοτάκη, που φοβούνται να δεχθούν την κρίση του λαού και απαιτούν να τον κυβερνήσουν; Μήπως, αλήθεια ξεπληρώνετε και εσείς γραμμάτια εξουσίας; Γιατί δεν μας ανακοινώνετε λοιπόν τους “μπαταχτσήδες” της δημοκρατίας; Ποιοι πατριώτες θέλουν εξουσία από τον πλάγιο, τον εύκολο δρόμο; Ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής; Ποια ανταλλάγματα θα δώσουν και σε ποιους; Να πούμε ότι όλοι οι μέχρι τώρα λωποδύτες που καταλήστευσαν τη χώρα επί δεκαετίες είχαν και αυτοί μεγάλο πατριωτισμό. Ακόμα και σήμερα να τους ρωτήσετε αυτό θα σας πούνε. Να σταματήσει λοιπόν αυτό το παραμύθι παραεξουσίας επιτέλους. 

Στο πιο καυτό θέμα της παράνομης εισροής και παρανομής εισόδου μεταναστών στα ελληνικά ακριτικά νησιά σε απειλητικούς ρυθμούς ο κ.Μητσοτάκης δεν παρουσίασε δυστυχώς λύσεις. Θα τα αδειάσει τα παραμεθόρια νησιά μας ή θα συνεχίσει να διατηρεί το ελεεινό καθεστώς της Μόριας που μας ντροπιάζει διεθνώς και ανοίγει τις ορέξεις διαφόρων εθνικιστών. Έχει η Νέα Δημοκρατία μεταναστευτική πολιτική και ποια είναι αυτή. Μήπως απλώς παραλάβει και αυτή τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τους σημερινούς ιθύνοντες. Δηλαδή, σε ποιες Μ.Κ.Ο θα δώσει τα χρήματα, με ποια κριτήρια και κυρίως με ποιο αποτέλεσμα της δράσης του. Μήπως θα τα πάρουν αυτές που πήραν τα χρήματα επί των προηγούμενων Κυβερνήσεων και δεν μάθαμε ποτέ τίποτα για αυτές.

Για το Σκοπιανό τι να πει κανείς; Ένα μάτσο Αλβανοί και Σλάβοι με Βουλγαρικά ονόματα μας παραχωρούν ένα κομμάτι της Μακεδονίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου του μαθητή του Αριστοτέλη του Πλάτωνα και του Σωκράτη, erga omnes, όπως λέγεται κ.Μητσοτάκη, και εμείς δεν ντρεπόμαστε. Εκεί στο Θέρισσο, στο Ακρωτήρι των Χανίων, αν ρωτήσετε τους πεθαμένους θα σας πούνε ποια είναι η Μακεδονία. Πώς το Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών του 1992 μας έδωσε τη σημερινή νίκη που κάποιοι θέλουν να τη μετατρέψουν σε ήττα μας. Καλά και τα Σκόπια, καλή και η Συμμαχία τους, καλή και η Ευρωπαϊκή Ένωση μας, αλλά να μην μας κατεβάσουν και τα παντελόνια αν θέλουμε να λεγόμαστε Έλληνες, εκτός αν μας αρέσει τελικά και το ολίγον εις όλα τα της φύσης.

Το χειρότερο όλων είναι η πολιτική κατάντια όπου τα θέματα της Εθνικής Άμυνας και της Εξωτερικής πολιτικής μας γίνονται τα υπομόχλια για την καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση, την πολιτική ανωμαλία. Ασφαλώς κάποιο αντάλλαγμα θα υπάρχει σε κάποιες λίστες της αλλοδαπής αλλά είναι κρίμα η κατάκτηση της εξουσίας να γίνεται αυτοσκοπός πατώντας επί πτωμάτων, μεταφορικά και κυριολεκτικά. 
Για τη Κυρία των Κολλεγίων και των πεθαμένων ελίτ της Ευρώπης, την καλωσορίζουμε στην ελληνική πολιτική σκηνή με μία αφιέρωση για το 2018:



"Και χωρίς τα φτερά δεν φοβάμαι, το γαλάζιο ζεστή αγκαλιά,
στα ψηλά βουνά να κοιμάμαι, στο Αιγαίο να δίνω φιλιά,
σαν το σύννεφο φεύγω πετάω, έχω φίλο τον ήλιο Θεό,
με του αγέρα το νέκταρ μεθάω, αγκαλιάζω και γη και ουρανό".
Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Thedayaftergr