Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Η Όλγα για Δήμαρχος Αθηναίων (ώστε να μην υπάρξουν “γόνοι” σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη)

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Το πιο φωτογενές πρόσωπο της ελληνικής Κεντροδεξιάς, φαίνεται ότι θα αναλάβει να ξαναδώσει στην Αθήνα την αίγλη που της στέρησε ο Γιώργος Καμίνης. Η Όλγα Κεφαλογιάννη, πετυχημένη υπουργός των κυβερνήσεων Σαμαρά, και δημοφιλέστερο πολιτικό στέλεχος της Κεντροδεξιάς τα τελευταία τρία χρόνια, προβάλλει παρασκηνιακά ως η ιδανική για να είναι υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων το 2019.

Και, με σχεδόν βέβαιη την επικράτησή της, απέναντι στον “τοξικό” Γιώργο Καμίνη, αλλά και όποιο στέλεχος επιλέξει να βάλει απέναντί της ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει έτσι η δεύτερη, μετά τη Ντόρα Μπακογιάννη, γυναίκα δήμαρχος της ιστορικής πρωτεύουσας του δυτικού πολιτισμού.

Το σενάριο για μια υποψηφιότητα της Όλγας Κεφαλογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, χρονίζει. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο, έχει κερδίσει έδαφος, καθώς ταυτίζεται περισσότερο συμβιωτικά με την συνολική πολιτική στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με την Όλγα Κεφαλογιάννη Δήμαρχο Αθηναίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει προχωρημένη άνεση να συγκροτήσει μια μελλοντική κυβέρνησή του, χωρίς κανένα… τζάκι.

Έχοντας ήδη αποκλείσει επισήμως την αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη, μονάχα η Όλγα Κεφαλογιάννη διαθέτει το πολιτικό κεφάλαιο να είναι αυτοδικαίως παρούσα σε μια αυριανή κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιθανότατα και σε ένα εξαιρετικά ηχηρό πόστο, σαν και αυτό της Υπουργού Εξωτερικών, παρόλο που έχει ως βαρίδι για τη νέα τάξη πραγμάτων της σημερινής ΝΔ, το γεγονός ότι κατάγεται από πολιτικό τζάκι.

Αν λοιπόν “μετακομίσει” στον Δήμο Αθηναίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορεί να συγκροτήσει μια κυβέρνηση μάχιμων τεχνοκρατών αλλά και πολιτικών της νεώτερης γενιάς, χωρίς φθορά από προηγούμενες κυβερνητικές θητείες, αλλά και χωρίς να προέρχονται από ιστορικές πολιτικές οικογένειες της Κεντροδεξιάς, καθώς εκτιμάται ότι κανένας άλλος “γόνος ή επίγονος” δεν διαθέτει το πολιτικό αποτύπωμα της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Παράλληλα, μια υποψηφιότητα της Όλγας Κεφαλογιάννη στον Δήμο Αθηναίων, βγάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την μάλλον αμήχανη θέση να υποστηρίξει τον γιο της Ντόρας Μπακογιάννη και… ανιψιό του, Κώστα Μπακογιάννη, σημερινό Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, που προβάλλει ως φαβορί, και η δική του περίπτωση ωστόσο εντάσσεται στο αφήγημα υπέρβασης της οικογενειοκρατίας, που προωθεί η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Με την Όλγα Κεφαλογιάννη υποψήφια, εκτός από τον Κώστα Μπακογιάννη εκτιμάται ότι θα αποσυρόταν από την κούρσα και ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, που μέχρι σήμερα επιδιώκει να αξιοποιήσει τις προσβάσεις του στην κομματική και κοινωνική βάση της Κεντροδεξιάς

Οι σχετικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη λοιπόν, προσεχώς. Οι ανακοινώσεις τους, δηλαδή. Γιατί φαίνεται ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη “κλειδώσει”.

ysterografa.gr