Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Κακοκαιρία (συνέχεια).. Σε κατάστασση έκτακτης ανάγκης Μεσολόγγι και Αγρίνιο - Φουσκώνουν επικίνδυνα Πηνειός και Σπερχειός!

Καιρός: Φουσκώνουν επικίνδυνα Πηνειός και Σπερχειός! Πού θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες | Newsit.gr 
Άστατος παραμένει ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας, δημιουργώντας προβλήματα.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην Ήπειρο και την Αιτωλοκαρνανία.
Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου αποφάσισε το συντονιστικό όργανο που συνεδρίασε στο Μεσολόγγι, παρουσία τού περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα.
Επίσης, αποφασίσθηκε να οριστούν επιτροπές από τους δήμους και την
περιφερειακή ενότητα για αυτοψίες σε πληγείσες κατοικίες, υποδομές και επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, στην περιοχή του Αγρινίου έχει πλημμυρίσει μεγάλος αριθμός υπογείων σπιτιών, καταστημάτων και επιχειρήσεων, ενώ μεγάλα προβλήματα από τις πλημμύρες καταγράφονται στις κοινότητες Ζευγαράκι, Καινούργιο, Κυρά Βγένα και Παραβόλα. Επίσης, οι κάτοικοι προσπαθούσαν συνεχώς να απομακρύνουν λάσπες, νερά και φερτά υλικά, ενώ μηχανήματα του δήμου, της περιφέρειας και ιδιωτών προχωρούσαν σε διανοίξεις δρόμων. 
**
Τις τελευταίες ώρες ο Πηνειός ποταμός φουσκώνει επικίνδυνα και εκφάζονται φόβοι για το τι μπορεί να συμβεί αν η βροχή συνεχιστεί.Έντονη ανησυχία και για τον Σπερχειό. Η στάθμη του νερού έχει ανέβει αισθητά ενώ η αστυνομία επιτηρεί συνεχώς τις γέφυρες και τα επικίνδυνα σημεία. 
Το απόγευμα αστυνομικοί του Α.Τ. Σπερχειάδας  με μηχανικούς της περιφέρειας Στερεάςεπιθεώρησαν  τη γέφυρα που βρίσκεται ανάμεσα στη Λευκάδα και το Πίτσι και οι μηχανικοί αποφάσισαν να κλείσουν τη γέφυρα αποκλείοντας την κυκλοφορία, γιατί υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθεί από το νερό το ένα στήριγμα της.
Επίσης η αστυνομία τοποθέτησε κώνους απαγορεύοντας τη διέλευση στην γέφυρα που έχει στηθεί πρόχειρα μέσα στο Σπερχειό, κοντά στο Καστρί. 
***
Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.
Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας.
Από το λιμάνι της Ραφήνας τα πλοία φθάνουν έως το Μαρμάρι, ενώ σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από το Λαύριο. Κλειστό, επίσης, είναι το πορθμείο Αγ. Μαρίνα Νέα Στύρα.
Στη Βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται, επίσης, τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Θάσος.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν από διάφορα λιμάνια της χώρας καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων
=========
Ο καιρός της Κυριακής
Τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, πιθανόν ισχυρές στη Θράκη μέχρι το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και από τη νύχτα πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βορειοδυτικά από το απόγευμα. 


ΠΗΓΗ: