Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ημερίδα του Ιδρύματος της Βουλής: «Εννοιολογήσεις και πρακτικές του Φεμινισμού. Μεταπολίτευση και “μετά”»

Εμφάνιση IMG_2017_11_20_023.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εννοιολογήσεις και πρακτικές του Φεμινισμού. Μεταπολίτευση και “μετά”». Αυτός είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο Φεμινισμός στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, 1974-1990. Ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις».
Οι εργασίες της ημερίδας άρχισαν το πρωί και θα ολοκληρωθούν αργά το
απόγευμα. Καθηγητές και ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού αναλύουν ποικίλες όψεις του θέματος, με την Α΄ ενότητα να κινείται στον άξονα «Οι πολλές ζωές του μεταπολιτευτικού φεμινισμού» και στη Β΄ ενότητα να παρουσιάζονται «Ιδέες, συλλογικότητες και δικτυώσεις» του φεμινιστικού κινήματος στην Ελλάδα.
Η νέα γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, κυρία Νίκη Μαρωνίτη, στον χαιρετισμό της επισήμανε πως η έκθεση, οι δύο ομιλίες που προηγήθηκαν αλλά και η σημερινή ημερίδα εντάσσονται στη βούληση να συστηματοποιηθούν οι συλλογικές προσπάθειες, να χαρτογραφηθεί το ποικίλο ανεξάρτητο φεμινιστικό τοπίο και να ενταχθεί στα διεθνή συμφραζόμενά του. Η κυρία Μαρωνίτη ανακοίνωσε ακόμη ότι η έκθεση για τον φεμινισμό, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος ως τις 17 Δεκεμβρίου, θα ταξιδέψει αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις.
Η έκθεση είναι επισκέψιμη καθημερινά 09:00-16:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας 11 και Σέκερη (είσοδος από Σέκερη). 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης