Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ματιές στα τοπικό πρωταθλήματα της Πελοποννήσου ( εκτός Κορινθίας και Αχαΐας)



https://sport.argonafplia.gr/wp-content/uploads/2016/11/mpala_dixtia1.jpg

Αργολίδα:

Η Κορωνίς Κοιλάδας με την εκτός έδρας νίκη με 2 – 0 επί του Ποσειδώνα Διδύμων, στα πλαίσια της 8ης  αγωνιστικής στην Α1 κατηγορία Αργολίδας και
τέθηκε , προσωρινά επικεφαλής στη βαθμολογία  με 22 βαθμούς.
Στους -2 βαθμούς ακολουθεί η Ένωση Λέρνας με έναν αγώνα λιγότερο (εκτός έδρας, Τετάρτη 29/11) με ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου, που την ακολουθεί στον πόντο. Στους 18 βαθμούς , μαζί με τον Ποσειδώνα Διδύμων, βρίσκεται και Αργοναύτης Νέα Κίου, που επικράτησε με 3 – 1 εκτός έδρας επί του Ασκληπιού Επιδαυρου…


Αρκαδία:

«Τραίνο, δίχως φρένα» η ομάδα του Πανθυρεατικού , που οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Α  κατηγορίας Αρκαδίας με το απόλυτο των βαθμών. 
Χθες  η ομάδα του Άστρους  επικράτησε  με 4 – 1 επί του Ορχομενού, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής. 
Τον Πανθυρεατικό ακολουθεί στους -5  (13β.) ο Ερμής Μελιγούς που σάρωσε με 6 – 0 τον ουραγό Αχιλλέα.   
Στους 10 βαθμούς βρίσκεται το Κορακοβούνι  μετά  από «στείρο» αποτέλεσμα στην έδρα  του Απόλλωνα. Βαριά ήττα στην έδρα του υπέστη η ομάδα των Βρασιών, με 1 – 5 από τον Μαντινειακό. 
Σε χαμηλή τροχιά βρίσκεται η Δόξα Μεγαλόπολης (7 β.) που πήρε πόντο (2 – 2) στην έδρα της ΑΕΚ Τρίπολης   
Τέλος με λευκή ισοπαλία έληγε και η αναμέτρηση του Πανιωνίου με την Τεγέα..


Λακωνία:
Με  εκτός έδρας νίκες προχώρησαν κατά την 6η αγωνιστική οι τρεις πρωτοπόροι (15 β.), στο τοπικό  πρωτάθλημα της Α΄ Λακωνίας. Ο Ολυμπιακός Γυθείου  (3 – 0  τον Αγγελώνα), ο Ατρόμητος Συκέας ( 3 – 2 στο Γύθειο τον Πανγυθεατικό) και ο ΑΕ Πελλάνας Καστορείου (3 – 2 στο Έλος τον Ευρώτα). 
Στους 10 βαθμούς τους πρωτοπόρους ακολουθεί ( μαζί με τον Ευρώτα Έλους) ο Απόλλων Ξυροκαμπίου που νίκησε με 4 – 2 την Άμιλλά Αγ. Ιωάννη. 
Εκτός έδρας  νίκη σημείωσε ο Λεωνίδας Γλυκόβρυσης  2 – 1 επί του Κάστρου Γερακίου που μαζί με τον Μολλαϊκό (είχε ρεπό) κινούνται  σε χαμηλή τροχιά…

Μεσσηνία

Στη Α΄ κατηγορία Μεσσηνίας επικεφαλής βρίσκεται με 22 βαθμούς ο  Πάμισος Μεσσήνης καθώς στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής,  έκανε σαρωτικό πέρασμα  με 7 – 0 από την  Καλαμάτα επί του τοπικού Ολυμπιακού . 
Την ομάδα της Μεσσήνης ακολουθεί στους -2  βαθμούς ο Πανθουριακός που επικράτησε με 2 – 0 επί της Εράνης Φιλιατρών, ενώ στο πόντο την ομάδα της Θουρίας ακολουθεί ο Απόλλων Καλαμάτας με την εκτός έδρας επικράτησή του  με 2 – 1 επί του ΑΟ Σπερχογείας. 
Στους 18 βαθμούς βρίσκεται ο ΑΟ Διαβολιτσίου  που επικράτησε με 1 – 0 επί του ουραγού ΑΟ Μιλτιάδη. 
Στους 16 βαθμούς , ακολουθούν  Ανδρούσα και Κυπαρισσία  που επικράτησαν με  σκορ 1 – 0 επί Αναγέννησης Παραλίας και Ομόνοιας, αντίστοιχα. 
Τέλος εκτός έδρας νίκες σημείωσαν με 2 – 0 ο Τέλος Άργας στο Ασπρόχωμα και ο Εθνικός Μελιγαλάς με 1 - 0επί του ΑΟ Φάραι


Ηλεία

Στο τοπικό πρωτάθλημα της Ηλείας  η Νίκη Τραγανού ήταν η μεγάλη κερδισμένη κατά την 10η αγωνιστική , καθώς επικράτησε  με 1 - 0, στο ντέρμπι κορυφής , μέσα στα Σαβάλια  επί του  τοπικού Ολυμπιακού και του ξέφυγε κατά 5 βαθμούς (27 β.). 
Στη 2η θέση της βαθμολογίας , ένα βαθμό μπροστά από την  ομάδα των Σαβαλίων  και στους 23 βαθμούς πέρασε ο Ξενοφών Κρεστένων  με το σαρωτικό 7  - 1 επί του Ατρομήτου Καβασίλων. 
Στους 21 βαθμούς η Δόξα Ν. Μανωλάδας που έμεινε στο 1 – 1 με τον Αο Μακρυσίων( 19 β.), ακολουθούμενη από τον Ενιππέα Λατζοϊου ( 3 – 0 α.α. τον Αμπελόκαμπο) 
Στους 18 έφτασε η Θύελλα Πύργου, μετά την νίκη του με 3 – 0 επί της Προοδευτικής Μανολάδας( 19 β.) 
Σε πιο χαμηλή τροχιά κινούνται ο Ολυμπιακός Ζαχάρως 2 – 1 στο Επιτάλειο τον Αλφειό και το Χάβαρι 3 – 1 στο Κούρτεσι, όπως και η Πημεία με τον Ηλειακό Λεχαινών που αναδείχτηκαν  ισόπαλοι με τέρματα 3 -3.