Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Σκουρλέτης: Τέλος στην ομηρεία των συμβάσεων έργου & χρόνου –Οριστική λύση

Την προώθηση μιας οριστικής, σίγουρης λύσης, στο θα τερματίσει την ομηρεία των συμβασιούχων  των ΟΤΑ και του Δημοσίου, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στη Βουλή
Ο κ. Σκουρλέτης απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, σχετικά με το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και το αίτημα για μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Αυτή η λύση δεν μπορεί να είναι μία λύση που την επομένη θα καταπέσει. Άρα θα σας παρακαλέσω για άλλη μία φορά απευθυνόμενος προσωπικά προς εσάς προσωπικά αλλά και στο ΚΚΕ προτάσεις οι οποίες λένε, μετατρέψτε αυτόματα τις σημερινές συμβάσεις εργασίας χρόνου ή έργου σε μόνιμες και αορίστου αντιλαμβάνεστε ότι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο καταπίπτουν την επόμενη. Είναι απλώς για να λέγονται. Είναι απλώς για να δημιουργούνται εντυπώσεις. Εμάς μας ενδιαφέρει, λοιπόν, σε σωστό χρόνο, με τον κατάλληλο τρόπο, μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλει αφενός το σύνταγμα κι από την άλλη η ευρωπαϊκή νομοθεσία να δοθεί μία τέτοια λύση. Πάνω σ’ αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε κι αυτό είπαμε στους εργαζόμενους (σσ Βοήθεια στο Σπίτι) που συναντήσαμε».
Ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος, ειδικότερα, στους περίπου 3.000 εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι», αναγνώρισε την επί 15ετία εργασιακή «ομηρεία» τους, επισημαίνοντας προς τον Βουλευτή του ΚΚΕ πως, το εν λόγω Πρόγραμμα, με βάση το Άρθρο 153 του Ν. 4483/2017 Παρ.1 έχει παραταθεί μέχρι 31.12.2019, «και το καθεστώς εργασίας των συγκεκριμένων εργαζομένων αλλά και η εξασφάλιση των πόρων έτσι ώστε να συνεχίσει αυτό το Πρόγραμμα».